Telefoane

[VIDEO Update] Lenovo ThinkPad Helix 2, un hibrid tableta-laptop agil si versatil

Lenovo ThinkPad Helix 2 este un hybrid care are un ecran cu o diagonala de 11.6 inch, si ruleaza sistemul de operare Windows 8. Aceasta „tableta” se transforma foarte usor intr-un laptop, ea fiind livrata impreuna cu o tastatura. Spre deosebire de alte dispozitive, ea nu are un sistem de fixare cand este andocata, aceasta pur si simplu sta pe acel suport, iar daca vreti sa o scoateti doar trageti de ea, fara ca un sistem de siguranta sa o tina pe loc. Poate ca acest lucru ar putea parea putin deranjant daca transportati tableta impreuna cu tastatura, pentru ca trebuie sa fiti atenti sa nu scapati una din ele pe jos.

Baza este utila, mai ales daca stati la birou si doriti sa scrieti sau sa mariti autonomia tabletei, pentru ca tastatura are si o baterie integrata. In interiorul tabletei se regaseste un procesor Intel Core din generatia a patra, mai exact modelul  Intel Core M-5Y70, un procesor cu doua nuclee si patru thread-uri. Frecventa de baza este de 1.1GHz, si urca in boost pana la 2.6GHz. Desi nu se ridica la nivelul unui i5, asa cum era pe precedenta varianta de Helix, acesta se descurca foarte bine si consuma mult mai putin curent, sporind autonomia bateriei, si chiar si la degajarea de caldura sta mai bine, aceasta avand un TDP de doar 4.5W. Memoria RAM este de 8GB, dar exista si o varianta cu 4GB,  iar pentru stocare aveti la dispozitie un maxim de 256GB, si, evident, acesta spatiu este pe un SSD.

Greutatea tabletei este de 779 de grame, fara tastatura, iar cu tastatura ajunge la 1.32KG. Ecranul de 11.6 inch are un panou IPS de calitate, si ofera o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli. Luminozitatea ecranului este suficient de mare incat sa puteti folosi tableta intr-un mediu cu multa lumina, fara ca obiectele din jur sa se reflecte in acesta. Experienta de utilizare este si ea foarte buna, tableta fiind extrem de „agila” la comenzi, la fel si ecranul touch. Ca si conectivitate acesta tableta are un port micro HDMI, un USB 3, un card reader pentru micro SD si un slot pentru SIM. In final, daca doriti o tableta hibrida si versatila, aceasta poate fi o alegere excelenta.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close