Gaming

Viata dupa eSports, explicata si ajutata de Riot

Viata dupa eSports explicata si ajutata de Riot. O afirmatie care ne face sa ne gandim la bietii atleti cibernetici ca fiind niste fosile sleite de puteri si fara prea multe perspective dupa ce se lasa de gaming-ul profesionist.

Pe de alta parte, daca analizam la rece, foarte multi atleti din sporturile traditionale nu s-au descurcat prea bine dupa cariera in sporturile aferente. Avem si in eSports asemenea exemple, iar atletii profesionisti tind sa nu beneficieze de cariere indelungate. Ei trebuie sa functioneze la capacitate maxima, dar, timpul nu ii ajuta, imbatranesc si performantele lor se diminueaza. Cariera unui gamer profesionist este uneori si mai scurta decat cea a unui atlet, avand in vedere ca multi se „pensioneaza” inainte de a implini 30 de ani.

Daca ai implinit 28 – 29 de ani, esti jucator profesionist si aproape de „pensie”…ce faci?! Salariul tau de Pro Gamer dispare, iar sponsorizarile se evapora si ele. Firmele nu se mai bat sa le porti tricoul, sau sa le bei bautura. Si apoi, o slujba „traditionala” de 8 ore pe zi parca nu este prea atractiva pentru cineva care a facut pana atunci inconjurul lumi si a fost aclamat de milioane de oameni. Asa ca.. Ce faci?

Ei bine, creatorii jocului League of Legends, Riot Games, doresc sa organizeze summit-uri cu scopul de a-i ajuta pe acei jucatori care nu mai au aptitudinile necesare pentru a concura la nivel inalt. Jucatorii vor participa la diverse cursuri, cum ar fi: tehnici de interviu, construirea unui brand si antrenament general in ale media. Lucruri esentiale pentru a-ti transforma propia persona intr-un brand international, avand in vedere expunerea pe care acestia o primesc si o dobandesc cu ajutorul jocurilor video. Aceste summit-uri ii vor ajuta pe jucatori si in timpul carierei, dar si dupa ce aceasta se termina.

„Suntem influentati de sporturile din lumea reala”, spune Jason Yeh, seful Riot EU e-sports. „NFL are Rookie Symposium, de exemplu. E practic un program de orientare, un lucru asemanator cu ceea ce vrem noi sa facem”.

Jason Yeh a mai comentat si despre durata carierei unui jucator profesionist, el spunand ca ea depinde de fiecare in parte. Insa, consensul general este ca declinul profesional incepe cand jucatorul are in jur de 25 de ani. Doctorul Amine Issa, jucator de LoL si el, doctorand in inginerie biomedicala, spune ca desi aptitudinile fizice se diminueaza odata cu trecerea timpului, maximul de varsta a unui jucator profesionist ar putea fi mult mai mare decat credem. Pe de alta parte, eSport-ul este si o zona in care abuzul de substante si bauturi energizante este ceva frecvent, la care se mai adauga si sindromul de „Vedeta”. Poate ca initiativa celor de la Riot va aduce ceva elemente noi in componenta acestor „simpozioane”. Cum ar fi un panel intitulat : „Cum sa fii umil si respectuos!”.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. riot nu trebuie sa se ocupe de generatia veche de jucatori,ci sa isi rezolve comunitatea actuala plina de canceri,ca mai frumos nu pot sa-i numesc.cea mai mare comunitate si cea de mai rahat din lume,asta se intampla intr-un joc free-to-play pay-to-win,de aceea prefer dota.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button