MORE

VIA revine in forta cu Isaiah II

Poate multi dintre voi nici nu ati auzit de VIA, o companie care in trecut fabrica chipset-uri pentru placi de baza de buget, dar care intre timp a „murit”. Acum se pare ca vor sa revina in forta cu un procesor x86 pentru platformele mobile.

VIA Isaiah II, este numele procesorului care va concura cu AMD Athlon 5350 si Intel Atom Z3770. Noul procesor este produs de Centaur Technology, si va fi dezvaluit publicului larg in mod oficial peste doua luni. Momentan acesta a fost testat in cateva benchmark-uri, si se pare ca nivelul de performante este peste Intel Atom Z3770 dar putin sub AMD Athlon 5350. Tinand cont ca nu este o varianta definitiva a chipului, aceste poate avea performante mult mai mari in varianta finala. Modelul testat este un quad core care ruleaza la o frecventa de 2GHz, si suporta si instructiuni mai moderne precum AVX 2.0, dar si sisteme de operare pe 64Biti. Poate dupa lansare este posibil sa vedem pe piata tablete cu Windows 8.1 la un pret si mai mic.

via x86

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. stiu ca am avut o placa de baza P4X266A intr-un pc ,a fost atat de buna placa aia de baza incat s-a stricat in 2 saptamani de la achizitia pc-ului am mai strans bani o luna mi-am luat un asus p4p800-x care m-a tinut pana in 2008 cand am vandut pc-ul ca na aparea GTA IV si nu mai facea fata mult timp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button