MORE

Vesti proaste pentru Netflix si Amazon … Continutul 4K ajunge pe torrent mult mai usor

Pana in prezent, rip-uriea de continut online 4K de pe platforme de distributie online video era aproape imposibil. Piratii trebuiau sa foloseasca programe de captura si alte metode pentru a „imprumuta” continutul. Nu si daca aruncam o privire peste noile postari de pe site-urile populare de torrente, din ce in ce mai mult continut 4K, in mod surprinzator de provenienta Amazon si Netflix, continut video care pana acum se afla in spatele unor filtre anti-piraterie.

In trecut, acest gen de continut in ultra definitie era limitat la filme destinate adultilor, industria pornografica avand mai putine filtre si protectii comparativ cu Netflix de exemplu, dar, pana la urma o gaura in securitate se pare ca s-a gasit.

Amazon si Netflix au folosit un sistem ce se numeste High-Bandwidth Digital Copy Protection (HDCP), versiunea 2.2, care se pare ca nu mai este atat de sigura pe cat se credea in trecut, gasindu-se o metoda pentru a trece peste acest neajuns impus de companii. Lucru evident inca de saptamanta trecuta cand site-urile de torrente au inceput sa publice continut 4K rip-uit de pe Netflix.

Problema nu este publicarea acestor clipuri sau seriale, ci faptul ca acum o serie noua de sisteme de DRM mult mai draconice vor fi puse in locul celor vechi. Din pacate asta inseamna o experienta gatuita si segmentata de inca un sistem care mananca resurse si banda in prostie. Pe de alta parte, daca ai un hard destul de mare cat sa descarci continut 4K la un bitrate de 32.5 Mbps, este foarte posibil sa aloci un terra cel putin pentru un serial cu mai mult de 12 episoade.

[TorrentFreak]

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button