GamingTech&IT

Vești bune și vești rele despre Google Stadia

Dezvăluirea proiectului Google Stadia a fost un boom major pentru fanii industriei de gaming deoarece a venit de la una dintre cele mai mari companii din lume și promitea accesul la jocuri AAA direct din cloud, de pe orice dispozitiv cu timpi de acces foarte buni. Cu cât ne apropiem mai mult de lansarea din Noiembrie însă, veștile bune încep să fie înlocuite de informații dezamăgitoare astfel încât astăzi am ajuns să scriu despre faptul că întregul meniu de jocuri nu va fi chiar atât de accesibil.

Pe pagina de FAQ a proiectului, care a fost actualizată pe data de 3 Iulie, Google a dezvăluit o listă de dispozitive compatibile, iar aceasta este foarte mică și nu include terminale de la cei mai mari producători din lume, Apple și Samsung. De fapt, singurele dispozitive pe care te vei putea bucura de Stadia în momentul lansării sunt Google Pixel 3 (3a, 3a XL, 3XL). În schimb, îți poți face un cont și chiar să plătești în avans abonamentul și jocurile de pe orice terminal care rulează Android M+ și iOS 11+. Sună corect, nu-i așa? De asemenea, Google a specificat și faptul că serviciul Stadia nu va fi disponibil pe tablete, așa că dacă visai că vei conecta un gamepad prin Bluetooth și te vei bucura de jocurile preferate pe tabletă, nu prea ai noroc momentan, suportul pentru acestea urmând să fie introdus cândva, în viitor.

O lumină de speranță

Există însă și o luminiță la capătul tunelului întrucât Google a făcut disponibile și informații referitoare la suportul pentru computere și televizoare, astfel încât Stadia va fi disponibil doar prin intermediul browser-ului Google Chrome, dar asta nu este deloc neașteptat și majoritatea oamenilor îl folosesc deja. De asemenea, dacă vrei să te joci pe televizor, nu ai nevoie decât de un dispozitiv Google Chromecast. Modelele mai vechi vor suporta o rezoluție maximă de 1920x1080p, în timp ce Google Chromecast Ultra îți va permite să urci rezoluția până la 4K.

Personal, văd încă cu ochi buni această direcție a gaming-ului întrucât jocurile din ce în ce mai pretențioase din punct de vedere al cerințelor de sistem vor fi accesibile și pentru persoanele care nu vor să investească 3000+ lei într-un sistem de gaming și vor să se bucure de unul-două titluri care le atrag atenția.

Inverse

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button