MORE

Vessel vrea exclusivitate de 72 de ore inaintea Youtube!

Google – pare-se – investe bani frumosi in cei mai bine cotati creatori de continut de pe YouTube, ca sa ii impiedice sa se mute pe un site concurent, numit Vessel.

Creat de fostul director executiv al Hulu, Jason Kilar, Vessel, dupa cum se zvoneste, ar fi facut oferte greu de refuzat unor artisti. Vessel evalueaza la sume cuprinse intre 2 si 4 milioane de dolari contractele de exclusivitate de 72 de ore destinate celor mai bine cotati artisti de pe YouTube. Youtube si respectiv Google nu sunt foarte bine vazuti in acest moment, atat de catre creatori cat si de catre public, sistemul de copyright fiind pe putin spus grotesc, uneori chiar abuziv, aproape oricine putand sa dea cu copyright claim pe orice video fara sa dovedeasca ca detine drepturile sau sa foloseasca sistemul de copyright pentru a indeparta criticile negative, asa cum a fost si in recentul caz Zoe Quinn vs MundaneMatt, scandal cu care a inceput intregul #GamerGate. Pe langa asta sa nu uitam ca si Yahoo lucreaza la o platforma propie, asa ca, in curand, creatorii de continut vor avea de unde sa aleaga, si cine stie, poate ca monopolul Youtube va fi spart si lucrurile se vor schimba.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. este foarte bine ca apare concurenta pana acum google(youtube) „detinea tot” si nimeni nu le putea reprosa ceva

  2. Monopol or sa tot detina cu youtube-ul cei de la Google. Chestia este ca deja a devenit un reflex acest site, precum si facebook-ul sau instagram-ul ori skype-ul! Au devenit indispensabile cu toate ca piata mai are si cate o alta taraba unde te poti tocmi. Imi este greu ca va fi detronat ori cel putin vor avea parte de un mic seism economic si de imagine.. Sper insa ca prin asta macar sa judece ca user-ul de rand are de suferit in ultima instanta si el nu se va putea bucura de continut de calitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button