PCRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

VESA anunță DisplayHDR 1400

Mai țineți minte când 350 era deja high-end?

Standardele de HDR au primit recent un nou vârf de lance, VESA anunțând DisplayHDR 1400. Acesta este menit să fie un nou nivel de calitate la care pot aspira diversele televizoare și monitoare ce susțin că se încadrează în specificațiile a ceea ce poate fi numit HDR.

După cum sugerează și numele, o componentă esențială a noului standard este capacitatea de a reda o cantitate foarte mare de lumină. Mai exact, 900 candela pe metru pătrat (nits) pentru perioade de minim 30 de minute. Și nu este vorba de un pixel sau doi de 900 nits, atunci nu ar avea sens să se numească 1400 de nits. Nu, ci tot ecranul trebuie să radieze ca suprafața soarelui pentru o perioadă îndelungată. De asemenea, nivelul maxim de iluminare trebuie să fie cu 40% mai mare ca cel de la DisplayHDR 1000, în timp ce culoarea neagră trebuie să fie de 2.5 ori mai întunecată. Iar pe lângă asta, un ecran cu o astfel de certificare trebuie să aibă suport pentru 95% din spațiul de culoare DCI-P3-D65. Acesta este un spațiu de culoare mult mai mare decât sRGB-ul nostru cel de toate zilele.

După cum vă puteți imagina, nu sunt multe ecrane care se pot conforma acestei specificații deocamdată, Asus anunțând unul recent, pe care îl puteți vedea în poza de mai sus.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button