MORE

Versiune „gratuita” de…Windows?!

Microsoft si gratuit nu sunt doua cuvinte pe care le auzi des in aceasi propozitie.  Totusi Microsoft au confirmat zvonurile cu privire la noua editie de Windows 8.1, oarecum gratuita si intitulata Windows Bing. Aceasta versiune a fost dezvoltata pentru a permite partenerilor vanzarea de sisteme cu Windows la preturi mai avantajoase, singura diferenta fiind ca Bing este motorul de cautare standard pe platforma.

Este de asemenea, demn de remarcat faptul că Windows 8.1 cu Bing nu poate fi achizitionat, acesta fiind disponibil doar preinstalat pe dispozitivele partenerilor Microsoft. Unele dintre aceste terminale, în special tabletele, vor avea preinstalata si suita Office, dar Microsoft nu a specificat in ce versiune. Schimbarea de strategie vine in urma vanzarilor stagnante pe care Microsoft le-a inregistrat in sectorul mobil, astfel impulsionand firmele sa produca tablete sau dispozitive cu Windows 8.1, in acelasi timp scazand si pretul acestora. Mai mult decat atat, odata cu aceasta strategie creste si posibilitatea de a aduce noi dezvoltatori de aplicatii pentru Windows, Microsoft gandind aceasta strategie pe mai multe fronturi. Compania este constienta ca trebuie sa creasca vanzarile dispozitivelor cu Windows 8.1 si pentru a face asta, preturile trebuiesc sa fie mai mici.

Nu exista foarte multe detalii in acest moment despre Windows 8.1 Bing, dar putem specula ca aceasta versiune va veni cu multe dintre optiunile standard ale oricarui Windows, existand poate si posibilitatea unor upgrade-uri. Ramane de vazut pe viitor ce ne pregateste Microsoft, poate un Surface de 200 de Euro precum Nexus 7?

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. De menționat că această variantă de Windows ( Windows Bing) va fi gratuită doar pentru terminalele cu ecran mai mic sau cel mult de 9 inch.

  2. Daca le fac la un pret bun, eu cred ca vor bate device-urile cu Android, desi lumea s-a obisnuit cu iOS si Android, dar trebuie sa recunoastem ca Windows ofera functionalitate superioara, iar aici nu ma refer la Windows RT care este un esec total din punctul meu de vedere.
    Bine, vorbele astea vin din mintea unui fan Windows Mobile (a nu se confunda cu Windows Phone). Totdeauna mi-am dorit un device mobil care sa se apropie cat mai tare de pc-ul de acasa si sa nu fie cat un laptop. Ce-i drept, in ultima vreme (ani) au aparut si netbook-urile care ofera ceea ce caut, dar o tableta si o versiune de Windows finger-friendly pare o alegere mai buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button