GamingMobilePC&ConsolesȘtiri IT

Verizon pregătește propriul serviciu de game streaming

Se pare că următorul câmp de bătălie pentru industria jocurilor video ar putea fi în lumea serviciilor de streaming. După ce Google, Amazon, Microsoft și Sony și-au anunțat deja intențiile în această direcție, iată că o altă companie majoră, Verizon, se pregătește să lanseze un serviciu propriu de streaming care va fi numit Verizon Gaming. Platforma se află deja in stadiul de testare alpha, utilizând dispozitivul Nvidia Shield. În viitor, se așteaptă ca Verizon Gaming să fi lansat și pentru smartphone-uri Android. Se pare că serviciul va include suport pentru un controler wireless Xbox ce poate fi asociat cu dispozitivul Shield sau cu telefonul Android.

Mai mult de 135 de jocuri sunt incluse în prezent în faza de testare, inclusiv Fortnite, Red Dead Redemption II, God of War, sau Battlefield V. Perioada actuală de testare este orientată spre a face experiența cât mai lină posibil și este de așteptat ca librăria de titluri disponibile să fie extinsă. Nu există încă informații despre data lansării sau prețul pe care il va avea Verizon Gaming, dar pe de altă parte plaftorma este abia la început, la fel ca multe altele de acest tip.

Ținând cont de implicarea marilor companii din industria jocurilor video, devine evident că serviciile de game streaming ar putea fi o afacere foarte mare. Atracția principală a acestei tehnologii este că că utilizatorul nu are nevoie de hardware puternic și scump pentru a juca de acasă sau când se află în mișcare. În schimb, jocurile rulează pe hardware din centrele de date și apoi pot fi transmise teoretic către orice dispozitiv, fie el fix sau mobil. Jocurile fizice și hardware-ul dedicat pentru ele, cum ar fi consolele Xbox și PlayStation, nu vor dispărea însă prea curând, deoarece disponibilitatea și viteza internetului sunt factori care variază foarte mult în întreaga lume.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button