MORE

Verizon cumpara Yahoo pentru 5 miliarde de doalri

Conform publicatiei Recode, Yahoo urmeaza sa fie achiztionat de catre compania Verizon pentru suma de 5 miliarde de dolari.

Se pare o ca mare parte din termenii de tranzitie si tranzactie la noul detinator al companiei Yahoo au fost deja efectuate, Verizon fiind de ceva vreme in carti cum s-ar spune, existand deja zvonuri in piata care afirmau interesul in achzitia Yahoo.

Verizon se pare ca este pus pe lucruri mari, dorind sa depaseasca cel mai probabil statutul de companie ce furnizeaza servicii de telefonie mobile, anul trecut achizitionand AOL pentru suma de 4.4 miliarde de dolari, iar acum Yahoo, existand posibilitatea ca Verizon sa se transforme intr-o altfel de companie. Cine stie, poate se muta in online, un serviciu de streaming, plus resursele Yahoo, aceasta directie are un sens, cel putin din punct de vedere al strategiei de expansiune.

Yahoo nu este nici pe departe o companie pe moarte, poate doar o companie care nu a beneficiat de o conducere adecvata, existand servicii precum Yahoo Sports sau News care inca sunt extrem de traficate, din pacate se poate ca multe dintre serviciile furnizate de Yahoo pana in acest moment sa fie dezactivate dupa ce se instaureaza noua conducere. Ca de exemplu Yahoo Answers.

Platforme precum Tumblr sau Flickr, cu toate ca s-ar gasi avocati care sa sustina inchiderea lor, nu isi vor gasi sfarsitul, Verizon cel mai probabil va lasa ambele platforme sa functioneze in aceeasi maniera ca pana acum. Totusi, exista si sansa ca aceste doua site-uri sa fie vandute catre un nou posesor. Multi analisti punand sub semnul intrebarii achzitiile lui Mayer, atat Tumblr cat si Flickr avand un pret destul de mare, mai mult, nu au ajutat cu nimic profitul Yahoo.

Marissa Mayer, actualul CEO, se pare ca nu s-a dat in laturi de la achizitii sau cheltuieli colosale, petrecerea de Craciun de anul trecut costand Yahoo nici mai mult, nici mai putin de 10 milioane de dolari, posibil din acest motiv Verizon nu doreste sa continue colaborarea cu Mayer. Yahoo Xmans Party

Pentru mai mult informatii despre Marissa Mayer link AICI

Recode

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button