PC&Consoles

Veniturile din microtranzacțiile din jocuri s-au dublat în ultimii ani

Gamerii de pe PC vor cheltui anul acesta un total de 22 de miliarde de dolari pe microtranzacțiile din jocurile gratuite, dublu față de cifra din 2012 și aproape trei ori mai mare decât veniturile generate din achizițiile complete de jocuri pe PC și console combinate.

Potrivit unui nou raport al companiei SuperData, care se ocupă cu datele despre jocuri și studiile de piață, jucătorii, deși se grăbesc să se plângă în legătură cu monetizarea, ei continuă să sprijine financiar astfel de modele bazate pe servicii.

Statisticile prezentate sunt destul de șocante: în 2017, jocurile complete lansate pe PC și console vor genera 8 miliarde de dolari. Conținutul suplimentar (inclusiv DLC) va mai adăuga 5 miliarde de dolari. Ambele cifre sunt în creștere, dar sunt cu mult depășite de banii pe care distribuiorii și producătorii îi pot face pe PC din microtranzacții în jocurile gratuite.

Compania a prezis că microtransacțiile pe PC de la jocurile gratuite vor ajunge la 25 de miliarde de dolari până în 2022. Aruncați o privire la graficul de mai jos.

SuperData a declarat:

Trasând o linie fină între creșterea ofertelor de conținut și implicarea (și, desigur, veniturile) și alienarea jucătorilor, experimentul în curs de desfășurare al microtranzacțiilor a avut succese și eșecuri. Deși gamerii se grăbesc rapid să se plângă că editorii generează în mod excesiv un conținut suplimentar pentru jocuri, jucătorii continuă să sprijine generarea de bani pe bază de servicii cu portofelele.

Raportul este construit, în mod previzibil, în jurul lui Battlefront 2, care nu este gratuit, astfel încât este inclus în rândul „conținutului suplimentar”. EA a eliminat temporar microtranzacțiile din joc din cauza furiei jucătorilor, iar SuperData îl numește „vedeta unei noi și inconfortabile dureri în creștere pentru industria jocurilor„.

Rămâne de văzut ce efect va avea asupra lui Battlefront 2 schimbarea cursului celor de la EA privitor la microtranzacții, dar este corect să spunem că comunitatea fanilor vocali nu este entuziasmată. În ciuda acestui fapt, este clar că jucătorii continuă să cheltuiască pe un conținut suplimentar bine executat, iar piața oferă o oportunitate masivă pentru distribuitori.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button