MORETech&IT

Venitul lui Tim Cook sare de 700 milioane de dolari, clasat al doilea după Mark Zuckerberg

Săptămâna trecută am aflat că CEO-ul Apple, Tim Cook, a primit 560.000 de acțiuni AAPL în valoare de 125 milioane USD, după care a vândut din ele în valoare de 57,8 milioane de dolari.

Compania de compensare executivă Equilar a făcut suma venitului total al lui Cook în ultimii șapte ani în calitate de CEO al companiei și a calculat că a colectat 701 milioane USD începând cu 2011.

Business Insider anunță că cea mai mare parte din acest total a fost sub formă de acțiuni.

În total, Cook a colectat 650.382.235 de dolari reprezentând prime din acțiuni, de când a devenit CEO. După adăugarea salariilor și a altor fonduri de compensare, el a colectat 701 milioane de dolari din 2011, potrivit analizei lui Equilar. Chiar și după vânzările de marți, el mai deține peste 800.000 de acțiuni ale Apple, în valoare de peste 195.000.000 de dolari, la prețul de deschidere de miercuri de 220.15 USD.

Acestea includ cele 7 milioane de acțiuni pe care le-a primit când a fost numit în funcție, valoarea lor fiind acum de aproape patru ori mai mare decât era atunci.

Equilar spune că această cifră îl clasează pe Cook pe locul doi după CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg – deși la o distanță destul de mare!

Analistul senior de cercetare Alex Knowlton a declarat:

Singurul CEO care a realizat mai multă valoare în aceeași perioadă de timp este Mark Zuckerberg, care a obținut 1,2 milioane pe parcursul a doi ani.

Cook a donat recent acțiuni în valoare de aproape 5 milioane de dolari unei organizații caritabile nespecificate, și a spus în 2015 că intenționează să-și doneze aproape toată averea în timpul vieții sale.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button