PC

Vega 10 poartă numele Fury

Furia pare că se va întoarce, doar că de data asta nu va rage. Gluma asta a zburat peste capetele a trei sferturi din cititori, dar cei care trebuie au înțeles. Plăcile video noi din seria Radeon par să își fi găsit un nume, și va fi tot Fury.

Cea mai recentă variantă a driver-ului video Crimson pentru plăcile video Radeon include câteva detalii despre numele pe care îl purta seria nouă cu procesoare grafice Vega 10.

În loc să conțină intrări pentru cele trei plăci Fury existente, din anii trecuți, driver-ul include o a patra placă video. Dispozitivul este trecut cu numele AMD7300.5 și este descrisă ca fiind parte din seria Radeon R9 Fury, la fel ca toate celelalte plăci video Fury. Așa că dacă nu cumva a existat până acum un Fury secret pe care AMD l-a lansat pe furiș, foarte probabil este vorba de o placă video bazată pe Vega 10. Și dacă vă întrebați dacă nu cumva este vorba de Radeon Pro, care era două R9 Nano lipite pe aceeași placă, acea palcă video era deja trecută separat, ca Radeon Pro.

Speculația curentă este că intrarea se referă la un Fury Pro, destinat segmentului profesionist. Detalii mai multe vom afla cel mai probabil pe la CES 2017, când tind să fie anunțate noile produse.

Partea importantă de ținut minte pentru cei care nu sunt la curent cu plăcile video ar fi că Vega 10 este în esență varianta „întreagă” a lui Polaris 10. Mai exact, seria Polaris nu a inclus nici un procesor cu 4000 și ceva de nuclee grafice, cum se regăsea mai mereu în seriile anterioare. Acesta va veni sub forma lui Vega, probabil alături de câteva alte schimbări pe partea de arhitectură.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button