GamingȘtiri IT

Varianta Alpha a lui Battlefield 5 merge foarte bine pe plăci Radeon

Battlefield 5 are parte de un Alpha test în această perioadă, iar cei curioși să vadă cât de bine funcționează jocul pe diverse configurații hardware au descoperit câteva lucruri interesante.

PCGamesN a publicat rezultatele unui test efectuat pentru a vedea care placă de tip mid-range este mai brează în acestă variantă a jocului. Dacă un GTX 1060 cu 6GB de VRAM este ideal, sau dacă un RX 580 cu 8GB de VRAM ar fi mai bun.

Rezultatul a fost oarecum neașteptat. Merită menționat că Battlefield 5 este considerat un joc Nvidia, cel puțin în ceea ce privește marketing-ul și inevitabilele integrări ale tehnologiilor din GameWorks. RX 58o-ul este mai rapid ca 1060-ul, dar nu cu un cadru sau două. Nici cu zece cadre. În medie, cu mai bine de 20 cadre pe secundă, diferența mărindu-se pe DirectX 12, unde 1060-ul pierde din performanță.

Desigur, trebuie clarificat că jocul este într-o stare Alpha, încă incompletă, și nu există optimizare de driver pentru joc deocamdată… ceea ce ar însemna că 580-ul pur și simplu poate mai mult din cutie în cazul lui Battlefield 5, fără ca cineva să petreacă foarte mult timp pentru a reinterpreta apelurile făcute de joc spre placa grafică în driver.

O cauză ar mai putea fi și că până acum Battlefield era o serie promovată alături de plăcile Radeon, Mantle fiind practic scris de DICE, și ca urmare părți din DirectX 12 se descurcă de minune pe aceste plăci.

Se va repeta minunea atunci când va fi lansată varianta finală a lui Battlefield 5?

[PCGamesN]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. De la battlefield 4, toate jocurile EA sunt optimizate mai bine pe AMD asta se stie de ani de zile lol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button