MORE

Vanzarile PlayStation 4 vor depasi 100 de milioane de unitati vandute

Analistii de la DFC intelligence prezic ca cifrele de vanzari ale consolei PlayStation 4 vor intrece 100 de milioane de bucati vandute la nivel global.

Aceasta cifra a mai fost atinsa de cinci console in trecut – PS2, ce detine recordul de vanzari, Nintendo DS, Nintendo Game Boy, Sony PSOne si Nintendo Wii. Atat PS3 cat si Xbox 360 sunt la cam 10, respectiv 15 milioane de bucati distanta.

Firma prezice o crestere semnificativa in volumul de vanzari digitale de jocuri, in mare parte datorita oportunitatilor de piata deschise de comertul digital dezvoltatorilor si distribuitorilor mici. Se estimeaza ca PS4 si Xbox One vor atinge o cifra de vanzari insumata anuala de 20 miliarde de dolari din jocuri pana in 2019, din care jumatate vor fi digitale.

DFC recunosc ca Nintendo si piata de VR sunt imprevizibile. „DFC crede ca Nintendo este inca un jucator major care trebuie observat in piata de jocuri, dar suspectam ca firma nu este gata sa lanseze un sistem nou in acest moment. Cealalta zona de privit este intrarea de noi companii in segmentul de jocuri, in mod special Amazon, Apple sau Google. Acestea sunt considerente majore care au rezultat in o scadere a asteptarilor pentru toti producatorii cu exceptia Sony.”

„Bineinteles, realitatea virtuala VR este momentan cel mai mare subiect de stiri iar impactul potential a fost examinat. In mare, VR-ul nu este asteptat sa aiba un impact major asupra pietei de console. Sony are cea mai puternica strategie.

[GameSpot]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button