Telefoane

Vânzările de telefoane mobile cresc

Piața tehnologiei moderne nu o duce bine pe toate fronturile. Vânzările de ceasuri inteligente au scăzut cu mai bine de 50% față de anul trecut, iar tabletele continuă să o ia la vale, dar telefoanele o duc binișor.

Conform celor mai recente numere raportate de firma de cercetare Gfk, vânzările de telefoane mobile au crescut cu 6.6% față de anul trecut. Asta înseamnă că mai bine de 1.4 miliarde de telefoane mobile au fost vândute pe parcursul anului acesta.

Motivul principal pentru care telefoanele mobile au reușit să întreacă în vânzări alte dispozitive electronice similare nu este cel procesorul de control mental integrat ci China.

Unul din trei telefoane vândute în lume, adică peste 400 de milioane, au fost vândute doar pe teritoriul Chinei pe parcursul ultimului an. Asta a compensat pentru supra-saturarea pieței din America de Nord și Europa de Vest.

La sporul de vânzări au mai contribuit și teritorii ca Orientul Mijlociu, India, Vietnam, Filipine, țările din Africa și chiar România noastră cu celelalte țări Est-Europene care încep să își permită telefoane mobile care nu sunt complet groaznice fără să vândă un rinichi.

[Engadget]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close