RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECHTelefoane

Vânzările de telefoane au scăzut masiv

Industria resimte tare pandemia

Dacă vreți să vedeți un semn clar al influenței Coronavirusul Covid-19 asupra industriei de telefonie mobile, nu trebuie decât să aruncați o privire asupra vânzărilor din ultimele luni, comparativ cu cele de anul trecut.

Conform unui raport emis de Academia de Informații și Tehnologia Comunicațiilor din China, în luna februarie a fost înregistrată o scădere de aproximativ 45% a vânzărilor de telefoane mobile. Și nu este ceva ce afectează doar producători nativi din China, precum Xiaomi sau Huawei, ce cu siguranță nu au parte de vremuri bune, vânzând cu 7 milioane mai puține unități.

Această scădere a fost simțită și de către Apple, ce are în China atât producția sa cât și o piață foarte mare de desfacere. Compania a reușit să vândă luna trecută doar o jumătate de milion de telefoane. Sigur, sună mult, dar nu tocmai atât de mult precum cele 1.27 milioane vândute în luna februarie din anul trecut, sau cele 2 milioane vândute înainte de instaurarea stării de urgență.

Situația ar trebui să revină la normalitate peste câteva luni. Până atunci, prețurile ar putea să meargă în direcții mai bizare pentru o vreme.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button