PCȘtiri ITTECH

Vânzările de PC-uri cresc

Vânzările de PC-uri au făcut ceva neașteptat în ultima vreme, au crescut pentru prima dată din 2012.

Această veste vine de la două companii care se ocupă cu studierea pieței, care au moduri diferite de-a calcula vânzările de PC-uri. Gartner include în numerele sale tabletele/toaster-frigider care rulează Windows, dar nu include nici un alt fel de tabletă sau vreun Chromebook. Iar IDC include Chromebooks, dar exclude orice tabletă, chiar și un toaster-frigider. Ambele indică o creștere simțitoare în vânzările de PC-uri de 1.4% și respectiv 2.7% în al doilea sfert din 2018.

Motivul pentru creșterea vânzărilor nu este că ar fi scăzut prețul la RAM și plăci video de aseară, ci pentru că marile companii au început un ciclu nou de înlocuire a hardware-ului. La urma urmei, avem procesoare noi pe piață, cu foarte multă putere față de cele de acum câțiva ani. Conform firmelor menționate mai sus, în topul producătorilor de sisteme se află HP, urmat de Lenovo, pe locul trei fiind Dell, apoi Apple și Acer.

Merită menționat că aceste rapoarte se referă strict la sisteme gata făcute. Nu la PC-uri construite pe componente. Știu că sună cam aiurea, dar realitatea este că un număr relativ mic de oameni chiar construiesc manual PC-uri din componente, și am impresia că nu sunt luate în considerare nici sistemele făcute de diversele magazine care asamblează PC-uri din piese.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button