RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECHTelefoane

Vânzările de iPhone au stagnat, dar profitul crește

Apple a dezvăluit câteva detalii interesante despre vânzările sale și situația financiară a companiei din ultimul trimestru. Simplu spus, are extrem de mulți bani, dar telefoanele vânzările de telefoane nu au prea crescut.

Conform declarației emise de Apple, chiar dacă în ultima perioadă au vândut mai multe telefoane ca în timpul verii, numărul nu a crescut în comparație cu același trimestru din anul trecut. Anunțul acesta n-a fost tocmai pe placul acționarilor, prețul acțiunilor scăzând cu aproape 6% și coborând temporar compania sub cotația sa de o mie de miliarde de dolari.

Totuși, asta nu înseamnă că Apple a făcut mai puțini bani. Nu de alta, dar noile modele de iPhone mai scumpe, profitul de pe urma aceluiași număr de telefoane mobile fiind cu aproape 29% mai mare. Iar serviciile companiei pe cont propriu au generat cam 10 miliarde de dolari. În total, Apple a strâns în ultimele trei luni aproape 63 de miliarde de dolari, chiar întrecând așteptările, și generând tot cam cu 10 miliarde mai mult față de ultimul trimestru din 2017.

Pe scurt, Apple a făcut mai mulți bani, dar pentru că n-a vândut mai multe unități de iPhone, investitorii au intrat în panică. Pentru a preveni astfel de incidente pe viitor, compania anunță că nu va mai raporta vânzările trimestriale de telefoane, tablete sau calculatoare. Asta ar trebui să împiedice reacțiile neașteptate din partea investitorilor, și ar trebui să ajute la prevenirea aparițiilor de articole precum „Apple vinde din ce în ce mai puține modele de iPhone, dar este OK, pentru că acum costă și mai mult”.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button