GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Valve va lansa Artifact în noiembrie

Când Valve a dezvăluit Artifact, publicul prezent la eveniment a stat cu inima în gât pentru câteva secunde, așteptând să vadă ce era acel simbol criptic. Apoi, un urlet colectiv de dezamăgire a umplut sala. Puteți vedea mai jos acea reacție minunată.

Acum că am acoperit esențialul, vă anunț că jocul de cărți Artifact va fi disponibil din ziua de 28 noiembrie pe Steam. Spre deosebire de titluri precum Hearthstone, sau fiecare alt joc similar, Artifact nu este gratuit. Va costa 20 de dolari, iar în acest preț nici măcar nu primiți toate cărțile. În schimb, aveți parte de două pachete de 54 de cărți pre-construite, alături de 10 pachețele sigilate a câte 12 cărți fiecare, dintre care garantat una va fi rară. Dacă doriți să cumpărați și alte pachețele pentru a putea colecționa toate cele 280 de cărți diferite livrate în varianta inițială a jocului, atunci aveți două opțiuni.

Fie puteți să cumpărați pachetele direct de la Valve, la prețul de 2 dolari, fie le veți putea cumpăra de la alți jucători.

Spre deosebire de Hearthstone și semenii săi, care sunt CCG-uri (Collectible Card Game), Artifact este un TCG (Trading Card Game). Asta înseamnă că o trăsătură de bază a sa este schimbul de cărți, chiar contra unor sume de bani, între jucători. În acest fel se aseamănă mai mult cu Magic The Gathering, ceea ce are sens, din moment creatorul lui MTG lucrează la Artifact.

Faptul că, teoretic, poți obține bani tangibili din cărțile pe care le găsești în joc cu siguranță va face taxa de 20 de dolari/euro să pară mai puțin dureroasă. O piață cu siguranță se va dezvolta în jurul jocului, la fel cum s-a întâmplat și cu celelalte jocuri făcute de Valve, iar studioul va lua o cotă parte din fiecare din aceste tranzacții, atât timp cât sunt făcute prin Steam.

Artifact va ajunge pe parcursul anului viitor pe telefoane mobile, dar într-o formă oarecum necunoscută. Nu de alta, dar 20 de dolari/euro este un preț cam mare pentru piața Android, din moment ce ar reprezenta costul a unei jumătăți de telefon în unele cazuri.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button