GamingPC&Consoles

Valve a blocat skin-uri de CS:GO în valoare de 2 milioane de dolari

Zilele trecute cei de la Valve au organizat un ban wave prin intermediul căruia au banat 40 de conturi de Steam folosite pentru trading. În urma blocării conturilor, skin-uri de CS:GO în valoare de peste 2 milioane de dolari și-au pierdut valoarea instant. Motivul pentru această mișcare este unul destul de serios: conturile cu pricina ar fi fost implicate într-o operațiune de spălat bani prin intermediul platformei CSGORoll. Informația despre tranzacție ar fi venit de la un site de gambling rival.

Pare că Valve au mers la sigur întrucât acum câteva săptămâni reprezentanții unui site de gambling cu skin-uri de CS:GO au publicat o listă cu conturi folosite la spălarea de bani. Informația a fost la sigur, întrucât cei de la Dexerto au confirmat că toate conturile de pe listă, cu o singură excepție, au fost blocate în operațiunea organizată de Valve zilele trecute. N-am mai văzut așa ceva de mult, însă cu acuzații precum spălarea a peste 12 milioane de dolari, compania era obligată să intervină.

Toate astea se întâmplă într-o perioadă în care Valve au devenit ceva mai activi. Actualizările pentru Counter-Strike 2 continuă să curgă și pare că până la urmă vine în vara asta, conturile de social media sunt active, și acum asta. Mișcări în direcția bună, care ne arată că părinții lui Steam încă se mai implică și încearcă să facă ceva gălăgie înainte de marea lansare care ar trebui să se întâmple vara asta.

Odată cu noul joc, și faptul că piața va rămâne practic aceeași, Valve ar trebui să acorde ceva mai multă atenție situațiilor de genul. Asta desigur, dacă vor să evite problemele pe care le-au întâmpinat cei de la Blizzard după lansarea lui Diablo III. Counter-Strike 2 se anunță a fi mai mult decât un simplu upgrade de engine, iar o implicare ceva mai activă din partea dezvoltatorilor nu strică deloc.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button