GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Valve se ia la trântă cu Comisia Europeană

Va contesta acuzațiile anti-trust

Prin această primăvară am primit vestea că Zenimax, Valve și numeroase alte companii erau investigate de Comisia Europeană pentru diverse apucături anti-trust, legate de blocarea pe regiuni și națiuni a jocurilor vândute prin Steam.

Companiile cu pricina au ajuns în cele din urmă la o înțelegere cu Comisia Europeană, detaliile exacte fiind în acest moment necunoscute. Cert este că nu au contestat acuzațiile și se conformează deciziei Comisiei. A fost însă o excepție, Valve.

Valve va contesta decizia Comisiei Europene, așa că în viitorul apropiat vor ajunge în fața unui tribunal, unde cele două părți își vor prezenta dovezile. În cazul în care Comisia va reuși să demonstreze că Valve are o implicare în acest scandal, compania spunând în aprilie că nu ar fi cazul, atunci creatorii serviciului de distribuție digitală Steam ar putea fi amendați cu până la 10% din venitul lor anual. Nu doar asta, dar cu siguranță va avea ceva restricții asupra abilității de a restricționa jocuri pe regiuni sau națiuni.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button