PC&Consoles

Valve a scos 173 „jocuri false” de pe Steam

Valve a șters 173 jocuri de pe Steam în ceea ce ar putea la fel de bine fi ziua cu cele mai multe astfel de eliminări de pe PC din istorie. Așa cum a raportat Polygon, toate jocurile expulzate erau făcute de Silicon Echo Studios, și se pare că au existat motive întemeiate pentru această mișcare.

Practic, ce făcea Silicon Echo, era să creeze jocuri exclusiv din bunuri cumpărate sau importate din motorul Unity, lansând astfel jocuri mai rapid și la costuri mult mai reduse. Valve s-a referit în trecut la astfel de produse ca fiind „jocuri false”.

Unele jocuri erau vândute printr-o companie numită Zonitron Productions, în lunile iulie și august compania lansând aparent 86 jocuri pe Steam. Acestea ar acoperi cam 10% din totalul de jocuri care s-au lansat pe Steam în acea perioadă.

Multe titluri, care includeau jocuri precum Grim Banana și Clickey, erau fie gratuite, fie disponibile la pachet pentru un preț foarte ieftin. Problema aici, aparent, consta în faptul că lumea putea cumpăra jocuri scoase de Silicon Echo foarte ieftin, iar apoi le putea folosi pentru a colecta cărțile de schimb virtuale, pe care le revindeau pe piața gri. Așa cum explică și Polygon, cărțile de schimb nu aduc un profit foarte mare (sub 25 cenți) dar, cu suficiente vânzări, cifra ar putea crește semnificativ – iar producătorii primesc o cotă parte.

În mai anul acesta, Valve a vorbit despre pașii pe care îi parcurgea pentru a diminua stimularea economică a lansării „jocurilor false”. Nu este chiar o știință exactă, iar elemente negative mereu vor găsi o cale de a ocoli sistemul.

Valve a confirmat printr-o declarație către Polygon că au eliminat într-adevăr aceste jocuri, și au subliniat că au o echipă întreagă care sunt dedicați procesului de curățare a platformei.

Aceste conturi generau multe rapoarte și frustrări din partea clienților și a altor producători. S-a dovedit că personajele negative erau toate aceeași persoană care opera sub mai multe conturi.
Ce am descoperit a fost un set de acțiuni extreme ale acestei persoane care avea un impact negativ asupra funcționalității magazinului și instrumentelor noastre. De exemplu, această persoană expedia în masă produse aproape identice pe Steam care aveau un impact asupra funcționalității magazinului, ceea ce făcea mai greu pentru jucătorii interesați de a găsi jocuri amuzante de jucat. Acest producător abuza de asemenea de codurile de acces Steam și se prezentau în mod eronat pe magazinul Steam.

Din acest motiv, Valve a șters toate jocurile și a încheiat orice fel de relație cu părțile ofensatoare. Valve a mai declarat:

Spamarea de jocuri clonate sau manipularea instrumentelor magazinului nostru sunt niște lucruri pe care nu le vom tolera. Prioritatea noastră este de a ajuta jucătorii să găsească jocuri care să le facă plăcere să le joace.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button