GamingPC&ConsolesTech&IT

Valve lucrează la un înlocuitor pentru Steam Spy

Serviciul Steam Spy este foarte bine cunoscut de cei curioși să afle cât de bine s-a vândut un joc în anumite regiuni, România spre exemplu. Dar cei care vor informații cu un grad mai mare de acuratețe vor avea în curând la dispoziție o unealtă ceva mai precisă, chiar de la Valve.

Dezvăluirea a fost făcută de Jan-Peter Ewert, șef al diviziei de business development Valve, în cadrul conferinței White Nights din Sanct Petersburg, atunci când a fost întrebat direct Steam Spy. Puteți vedea mai jos declarația sa exactă.

Chiar și atunci când era complet funcțional, Steam Spy nu avea un grad grozav de acuratețe. Iar după ce au intrat în vigoare schimbările implementate de Valve, pentru a se conforma la GDPR, datele pe care le putea accesa serviciul au fost restricționate. Steam Spy este un serviciu creat de un dezvoltator independent, care nu are legătură cu Valve, așa că el nu prea poate face multe pentru a schimba situația.

Valve, desigur, are acces la toate datele și ar putea găsi un mod prin care să le poată oferi celor interesați fără să încalce vreo normă. Iar compania promite că tocmai asta va face.

Steam Spy nu era un serviciu folosit doar de cei curioși să vadă care sunt cele mai bine vândute jocuri românești de pe Steam, spre exemplu, ci era o unealtă foarte practică pentru dezvoltatori independenți care încercau să estimeze ce vânzări ar putea avea propriile proiecte, pe baza altor titluri similare lansate recent. Dar de când cu restricțiile impuse de Valve asupra datelor, s-a trecut mai mult la predicții decât la numere mai mult sau mai puțin concrete.

În mod caracteristic pentru orice făcut de Valve, nu este clar când va fi disponibilă această unealtă nouă. Ar putea sosi simultan cu noile unelte menite să facă descoperirea de jocuri pe Steam ceva mai simplă.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button