MORE

Valve isi pregateste pusculita pentru castiguri suplimentare

Valve a lansat versiunea beta pentru „Steam Inventory Service”, o functionalitate destinata dezvoltatorilor de jocuri si software. Intr-un comunicat al companiei se arata ca „Steam Inventory Service” reprezinta un nou set de API si unelte care le permit dezvoltatorilor tuturor jocurilor compatibile cu Steamworks sa integreze „obiectele persistente care au fost cumparate sau deblocate de utilizatorii individuali”. Functionalitatea este integrata automat in Piata Steam. „Cu acest serviciu, un joc poate sa ofere usor obiecte jucatorilor in functie de timpul petrecut in joc sau de anumite situatii/actiuni din timpul jocului. Aceste obiecte pot fi date la schimb prin Steam sau vandute pe Piata Steam (Steam Market)”, a anuntat Valve.

Aceasta masura, care se aplica deja jocurilor create de Valve, are menirea sa contribuie la dezvoltarea economiei virtuale pe platforma Steam, economie axata pana acum doar pe jocurile Valve, iar de-acum inainte indreptata spre toate titlurile aflate in Steam Store. Chichita e cunoscuta celor familiarizati cu Steam Market – acest serviciu ofera posibilitatea sa cumperi si/sau sa vinzi obiecte, insa, daca vinzi, in buzunar nu-ti va intra suma dorita, ci un rest din ea, deoarece Valve percepe un comision de 5%. Acest comision se poate modifica – „in sensul cresterii sau descresterii”, dupa cum scrie chiar pe pagina de Intrebari Frecvente despre Piata Comunitatii (Community Market FAQ).

Pana la urma, toata lumea are de castigat – unii mai putin, altii mai mult. Valve e clar castigator detasat, compania fiind urmata de creatorii obiectelor care fac obiectul vanzarilor/cumpararilor si de utilizatorii care efectueaza tranzactii pe Piata. De altfel, intr-un anunt relativ recent, Valve a declarat ca a platit peste 50 de milioane de dolari creatorilor de obiecte virtuale pentru jocurile sale (TF2, CS: GO, Dota 2, Portal 2). Revenind la update-ul mai-sus descris, el este disponibil doar utilizatorilor care participa la Beta. Daca esti curios sa vezi cum arata si nu esti un participant la Beta, du-te in Setari -> Cont -> Schimba -> Steam Beta Update -> Ok -> Ok.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close