PCȘtiri ITTECH

Valve Index folosește VirtualLink

Dacă ați cumpărat o placă video GeForce RTX, atunci probabil ați observat că are un port USB Type-C pe ea pe undeva. În cazul în care nu știați pentru ce este, nu e vina voastră, fiindcă dispozitivele care ar trebui să se folosească de el nu prea și-au făcut treaba, dar asta va schimba în curând.

Valve Index este primul headset de realitate virtuală care să se folosească de acest port, însă nu tocmai în mod direct. Compania vinde în acest moment un adaptor care va permite înlocuirea tuturor cablurilor folosite de Index cu un singur conector. Cablurile de DisplayPort pentru semnal video, USB pentru control, până și alimentarea, vor putea fi rezolvate cu doar un singur fir. Unul care vine cu un preț de 43 de euro plus transport.

Sigur, este scump, dar Index deja costă peste 1000 de euro, plus diverse taxe, așa că nu e de parcă ar ieși din tipar. Însă va permite utilizarea dispozitivului pe laptop-uri cu un număr redus de porturi și va mai reduce din aglomerație. Sigur, din Index tot vor ieși trei cabluri, dar măcar se termină cu unul singur.

Poate a doua generație deplină (și mai ieftină) de dispozitive de VR va implementa doar cablul VirtualLink.

[Overclock3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button