MORE

Valve inaspreste regulile antifrauda

Valve continua seria de schimbari cu care ne-a obisnuit in ultima vreme, de data aceasta modificarile fiind operate pentru asa numitele Steam Gifts. Faptul ca Valve inaspreste regulile antifrauda nu este o stire noua, dar avem de aceasta data cateva detalii noi despre cum vor decurge lucrurile si care sunt motivele.

Inainte, daca erai baiat destept si aveai in inventarele de Dota, TF2 sau CSGO niste iteme valoroase, le vindeai si, la reduceri, cumparai de 20 de ori acelasi joc. Un exemplar il pastrai pentru tine (sau nu) si pe celelalte le vindeai sau le dadeai la schimb pentru obiecte din jocuri, carti de schimb, alte jocuri etc.. Scoteai un profit frumusel, mai ales daca aveai o oarecare idee despre cererea pietei. Acum, cu noile schimbari, a fost modificat sistemul prin care un joc achizitionat de pe Steam poate fi vandut sau dat la schimb. Motivul este cat se poate de simplu: evitarea fraudei, respectiv cumpararea de jocuri cu carduri falsificate.

Potrivit noilor reguli ale Valve, utilizatorii Steam pot cumpara oricand jocuri spre a face trade ulterior cu ele, dar trebuie sa astepte 30 de zile pentru eligibilitate. Schimbarile au intrat in vigoare in aceasta saptamana, iar Valve sustine ca ele au fost impuse de fluxul prea mare de cumparari cu carduri false.

„Speram ca aceste masuri sa diminueze numarul acelora care ofera la schimb obiecte pentru un joc, pentru a nu se trezi, mai tarziu, cu jocul revocat din cauza unor metode frauduloase de plata la cumparare”, a precizat compania recent.

Masurile nu se aplica in cazul in care doresti sa faci cadou un joc unui prieten, ci doar atunci cand intentionezi sa obtii un profit de pe urma lui (sic!).

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Masura ii avantajeaza pe cei de la Valve care numai trebuie sa returneze nimic in caz de scam , orice schimb care nu e facut prin fereastra de trade nu se returneaza , charge back se poate face si dupa 30 de zile fara nici o problema deci nu s-a rezolvat nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button