MORE

Valve extinde SteamVR cu licențe gratuite și echipament gratuit… cu aproximare

HTC Vive este în acest moment singura unealtă de VR care să fie în totalitate construită pentru a se folosi de infrastructura SteamVR și de tehnologia concepută de Valve, dar asta se va schimba în curând.

Compania anunță că din acest moment oferă licențe gratuite pentru dezvoltarea de hardware pentru SteamVR, cu tot cu echipamentul necesar pentru a crea prototipuri și toate informațiile tehnice necesare. Compania va oferi senzori, va oferi circuite, va oferi diagrame, va oferi tot ce v-ați putea dori vreodată să știți despre modul în care funcționează Vive și tehnologia pe care este bazat dispozitivul.

Există însă și un mic impediment, în cazul în care vă trece prin cap să vă apucați chiar voi de făcut un atașament pentru Vive sau o soluție de sine stătătoare. Această licență este gândită mai mult pentru companii care chiar pot produce hardware, nu pentru omuleții de rând.

De ce? Pentru că licențele sunt aprobate doar dacă un reprezentant al companiei care dorește să construiască acel hardware va participa la un seminar care se va desfășura în Seattle. Pe lângă faptul că trebuie să vă asigurați transportul și cazarea, mai costă și 3000 de dolari.

Așa că poate licența nu este în totalitate gratuită, dar măcar este un semn bun pentru VR în general. Dacă mai multe companii vor avea acces la această tehnologie, atunci generațiile următoare de HMD-uri pentru realitate virtuală ar trebui să fie foarte interesante.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button