MORE

Valve explica de ce Steam Gift-urile sunt blocate sapte zile

In momentul in care Valve explica de ce Steam Gift-urile sunt blocate sapte zile, internetul asculta. Asta pentru ca multi dintre utilizatorii de Steam nu sunt tocmai incantati de masura implementata de catre Valve, mai ales in contextul in care multi cumpara un Steam Gift pentru… a-l face cadou (duhhh!), nu pentru a sta in inventar… sapte zile. Totusi, explicatia „face sens” mai ales daca punem in balanta faptul ca este implementata pentru a proteja utilizatorul.

Scam-urile de Steam sunt ceva cu care multi ne confruntam, mai ales daca ai un inventar in care se ragasesc ceva obiecte digitale scumpe. Fie ca discutam despre un cutit sau o arma in CS:GO, un unusual de TF2 sau iteme de DOTA 2, toti am primit un mesaj de genul: „Prientenul meu nu poate sa te adauge, poti sa ii trimiti o cerere de prietenie?” sau sute si sute de profile de nivelul 1 sau zero care iti dau add in ideea in care pot sa cerseasca ceva sau sa iti fure contul.

De ce am amintit de furatul contului?  Ei bine, acesta in general este asociat cu un card de credit sau unul de PayPal, un posibil „hacker” avand acces la acestea, putand sa cumpere steam gift-uri pe care le vinde apoi la un pret redus in diferite colturi ale internetului. Kinguin a avut un flux recent de astfel de probleme, Steam Gift-uri puse la vanzare fiind indentificate ca fiind cumparate cu carti de credit asociate cu un cont de Steam. Evident nu au existat pagubiti, dar pana la urma este o problema presanta.

Din acest motiv exista noua regula care impune pastrarea Steam Gift-urilor in inventarul Steam timp de sapte zile. In cazul in care acestea a fost cumparate fradudulos, pagubitul sa isi poata recupera banii si posibilul pirat nu mai poate profita de pe urma acestora.

Articole asemanatoare

Back to top button