GamingPC&ConsolesTech&IT

Valve blochează transferul loot boxes în Olanda

Dacă mai țineți minte toată zarva cu loot boxes de acum câteva luni, una din consecințe a fost că Olanda a declarat anumite tipuri de cutii cu surprize ca fiind o formă de joc de noroc, din moment ce conținutul lor avea o valoarea tangibilă.

Ca urmare, autoritățile au cerut interzicerea abilității de-a le monetiza, iar cel mai ușor mod prin care se poate face asta este prin blocarea transferului sau a vânzării cutiilor prin Steam. Valve chiar a primit o somație prin care avea obligația de a face tocmai asta, altfel va avea parte de amenzi și alte neplăceri.

Așa că ieri compania s-a conformat și a blocat comerțul și transferul cu loot boxes provenite din DotA 2 și Counter-Strike Global Offensive pe teritoriul țării. Practic, tot Steam Marketplace și abilitatea de-a transfera obiecte au fost dezactivate în cazul acestor două jocuri, pe teritoriul Olandei. Nu de alta, dar Valve ar avea dificultăți la blocarea de obiecte individuale, așa că alegerea mai simplă este cea de a opri sistemul.

Valve nu este de acord cu decizia luată de autorități și speră să găsească un mod prin care aceasta să fie inversată. Până atunci, olandezii nu mai au voie să facă schimb de cutii… sau de skin-uri.

[Games Industry]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button