PC&Consoles

Valve anunță restricții pentru trading cards

Oricine folosește Steam știe că cea mai bună metodă de-a cumpăra un joc scump este cea de-a cumpăra mai întâi un joc ieftin pentru a-l stoarce de toate cardurile colectabile, ce apoi pot fi vândute celor interesați. Sistemul are însă o mică problemă.

Adesea își vor face apariția pe Steam așa numitele „jocuri false”, creații care abia dacă funcționează și abia pot fi numite jocuri. Dar nu pentru că ar fi Dear Esther sau Akham Knight, ci pentru că au fost create în grabă, folosind resurse gratuite, sau chiar furate, de oameni a căror singură intenție este cea de a obține bani din aceste carduri.

Acest gen de „dezvoltator fals” profită atât din vânzarea jocului, atracția cardurilor fiind o tentație mare pentru utilizatori, cât și din vânzarea cardurilor în sine, dezvoltatorul primind o cotă parte mică din preț. Astfel și-au făcut apariția pe Steam zeci, sute, poate o mie de „jocuri false” cu un preț de cam un dolar, care poluează piața.

Pentru a le descuraja propagarea, Valve a inițiat o nouă metodă de împiedicare a fraudei. Înainte ca un joc să poată să genereze carduri, va trebui mai întâi să treacă de un prag de încredere, care să semnalizeze că nu este vorba de o înșelătorie. Valve n-a oferit prea multe detalii despre determinarea pragului de încredere, dar foarte probabil se bazează pe lucruri precum reacția publicului și istoricul producătorului. După ce un joc este verificat ca fiind de încredere, treburile revin la normal și farmarea de carduri poate continua.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Am vândut 200 de cartonașe prin metoda asta , am luat jocuri gratis de pe ajumite site.uri și am folosit asf pentru a farma , când mă jucam puneam asf în background.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button