PC&Consoles

Valve anunță Artifact, un joc de cărți bazat pe DotA

În loc să aștepte până la finalul evenimentului The International, turneul de DotA2 care se desfășoară toată săptămâna în Seattle, Valve și-a surprins audiența din timpul competiției cu anunțul unui joc nou. Nu, nu e Half-Life 3.

Singurele informații despre joc le avem dintr-un teaser de 35 secunde pe care l-a arătat Valve la The International. De aici putem desprinde numele, un termen vag pentru lansare și genul jocului. Jocul se numește Artifact, și este planificat să vadă lumina zilei cândva în 2018. Bineînțeles, modificări pot apărea pe parcurs. Va fi un joc de cărți bazat pe DotA. Presupunem că, asemeni lui Hearthstone de la Blizzard, Gwent de la CD Projekt Red și The Elder Scrolls Legends de la Bethesda, Artifact de la Valve va fi tot un joc de cărți virtual ce poate fi jucat pe diferite platforme digitale, fără o componentă fizică, așa cum are Magic: The Gathering. Totuși acest aspect este doar o presupunere din partea noastră, iar Valve ar putea chiar să ne surprindă. La urma urmei, jocuri de cărți în format digital sunt destul de multe în ziua de azi, amatorii genului având din belșug de unde alege.

Din păcate, trailerul nu a fost însoțit de capturi, secvențe de gameplay sau măcar schițe de artă conceptuală. Știm de la broadcaster-ul Sean „Day9” Plott că, la fel ca și DotA, în Artifact luptele unu contra unu se desfășoară pe 3 lane-uri distincte, pe care le poți popula cu creeps. Unele surse precizează că la cârma proiectului se afă Brad Muir, un designer care s-a alăturat studioului Valve după plecarea sa de la Double Fine. Muir a schimbat locul de muncă acum aproape 2 ani, deci probabil Artifact este destul de avansat în stadiul de producție.

Mai avem de așteptat până când vom primi mai multe detalii despre cărți, vrăji, cum funcționează exact jocul, și cum are de gând Valve să integreze puzderia de eroi din DotA2 într-un joc de cărți.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button