GamingPC&ConsolesTech&IT

Valve a alungat peste 600.000 de trișori într-o singură lună

Impresionantul număr de conturi blocate a fost înregistrat în luna decembrie, când Valve a eliminat de pe Steam peste 600.000 de utilizatori care foloseau coduri în diverse jocuri. Punctul maxim al interdicțiilor atinse prin sistemul Valve Anti-Cheat (VAC) a fost remarcat de userul Nors3 pe Twitter (prin PCGamesN) și este conform cu numărul de 609.375 de conturi remarcat și pe SteamDB. În schimb, numărul de interdicții VAC operate în luna noiembrie a fost semnificativ mai mic, păstrând o valoare relativ moderată de 103.744 de conturi.

După cum subliniază Nors3, probabilul vinovat pentru ultima sesiune de curățenie este Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), joc devenit free to play în luna decembrie, cand a primit și un nou mod de luptă, de tip battle royale. Acest lucru a adus un influx de jucători noi și probabil a încurajat mai mulți trișori, mult mai relaxați în fața posibilei închideri de cont dacă erau prinși.

VAC este sistemul automatizat anti-cheat al lui Valve, care detectează programe de cheating instalate pe PC-uri și interzice imediat jucătorii rău intenționați. Este un joc continuu de urmărire și adaptare pentru Valve, care trebuie să-și dea seama de ultimele metode de înșelăciune și să pregătească măsuri de apărare împotriva lor.

Chiar dacă CS:GO este probabil titlul care a declanșat măsurile de interdicție din decembrie, și alte titluri ale celor de la Valve, precum Team Fortress 2 și Dota 2, au jucat la rândul lor un rol important în luna record. Mulți jucători de CS:GO semnalează însă în continuare probleme cu boții, așa că Valve se pare că mai are de făcut progrese în ceea ce privește eliminarea acestora.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button