GamingRSS PaginaDeMedia

Valorant a fost compromis – Primii hackeri au fost banati

Un inceput foarte prost pentru un joc eSports

Valorant este o senzatie in grupurile pasionatilor de jocuri si are parte de un start foarte puternic. Riot Games insa a anuntat ceva ce ar putea afecta lansarea. Producatorul a banat primii hackeri in ceea ce pare a fi un inceput foarte prost.

Anuntul a fost facut pe Twitter de catre Paul Chamberlain, programator si lider al diviziei anti-cheat de la Riot Games. Acesta a fost foarte deschis cu privire la sistemele anti-cheat folosite de Valorant. Tot el a declarat ca nu pune securitatea jocului in pericol daca hackerii inteleg cum functioneaza aceste sisteme. Se pare insa ca s-a cam inselat in aceasta privinta.

Chamberlain spune ca Valorant foloseste sistemul Fog of War care nu trimite informatii despre locatia jucatorilor instant. Asta inseamna ca un wall-hack ar afisa pe ecran pozitii precedente ale jucatorilor. De asemenea, Riot Games foloseste un sistem bazat pe inteligenta artificiala pentru a detecta jucatorii care sunt ajutati de un aim-bot, dar acesta nu baneaza instant acesti jucatori.

Ce inseamna asta pentru lansarea lui Valorant?

Momentan jocul este in stadiu Closed Beta. Faptul ca deja a avut parte de „codati” nu este un semn bun, mai ales ca au intrat doar o fractiune din oamenii care vor inunda serverele celor de la Riot Games odata cu lansarea oficiala. Compania insa are o imagine buna pana in acest punct dupa anii de experienta acumulati cu League of Legends. Daca Valorant va fi cel putin la fel de bine-primit ca MOBA-ul deja legendar, Riot Games au in fata o panta ascendenta foarte lina.

Cat despre jocul in sine, combinatia de Counter-Strike: Global Offensive cu Overwatch pare interesanta la prima vedere. Chiar daca conceptul suna bine, ma sperie putin aparenta simplitate de care da dovada jocul. Din perspectiva mea, treaba asta poate merge doar in doua directii. Fie este un hit si devine noul eSport al perioadei asteia, fie este un fail si dezvoltatorii vor fi nevoiti sa mai bage o fisa.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button