MORERSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Valoarea cryptomonedelor Bitcoin și Ether scade vertiginos

Ether, moneda rețelei Ethereum, a scazut cu 9% în decursul a 24 de ore. Moneda virtuală este acum în valoare de aproximativ 290 dolari – prima dată când a fost sub 300 dolari în acest an.

Prețul în scădere face parte dintr-o vânzare mai extinsă de cryptomonede, care a făcut ca majoritatea lor să-și piardă valoarea în ultimele 24 de ore. Și se pare că acest lucru face parte dintr-o tendință pe termen lung care a văzut deflația treptată a balonului de cryptomonede de anul trecut.

Bitcoin, moneda cea mai valoroasă din lume, a pierdut doar 1% din valoarea sa în decursul a 24 de ore. Dar a scăzut în mod constant în acest an, scăzând de la un nivel ridicat de aproape 20.000 de dolari la mijlocul lunii decembrie anul trecut, până la 6.250 de dolari astăzi.

Ether a înregistrat un declin și mai dramatic, de la 750 de dolari la începutul anului a crescut până la 1.400 dolari la mijlocul lunii ianuarie, pentru ca apoi să scadă la 290 dolari astăzi.

De ce această scădere? Răspunsul la acest lucru este la fel de misterios ca factorul cheie ce a dus la creșterea monedelor virtuale la nivele atât de ridicate anul trecut.

În 2017, lumea cryptomonedelor părea să se afle în mijlocul unei bule speculative clasice. Din ce în ce mai mulți oameni au auzit despre câștigurile imense pe care le-au avut investitorii anteriori și au decis să cumpere în speranța de a avea câștiguri similare. Asta a rezultat încreșteri majore a cryptomonedelor principale precum Bitcoin, Litecoin, Ether și Bitcoin Cash.

Boomul speculativ din 2017 a fost determinat parțial de succesul spectaculos al „ofertelor inițiale de monede”. Cryptomonede mai puțin cunoscute au fost oferite publicului pentru prima dată în vara și toamna anului 2017, iar multe dintre ele au adus milioane, în unele cazuri chiar și zeci sau sute de milioane de dolari.

Dar acest proces și-a pierdut avântul la începutul anului 2018. Și de atunci, lucrurile par să meargă pe dos.

Investitorii și-au pierdut interesul, iar prețul cryptomonedelor principale a încetat să mai crească. În condițiile în care prețurile nu mai ating noi recorduri, interesul mass-media a scăzut, eliminând o sursă importantă de noi utilizatori. Prețul a început să scadă, generând mai mult pesimism.

Este important de reținut că cryptomonedele au mai scăzut în trecut. Este posibil ca acest proces să se repete din nou – că piața se va întoarce în cele din urmă și că prețurile vor începe să crească din nou. Marea întrebare, totuși, este dacă există într-adevăr loc pentru un alt boom la fel de mare. Boom-urile de Bitcoin din 2011 și 2013 au avut loc în mare parte în afara luminii reflectoarelor din mass-media. Boom-ul din 2017, în schimb, a fost amplu discutat.

În acest moment, aproape toată lumea a auzit de cryptomonede, iar majoritatea oamenilor interesați să investească au făcut deja acest lucru. Ceea ce înseamnă că ar putea să nu existe un grup mare de potențiali investitori noi pentru a conduce spre un alt boom.

Acest lucru înseamnă că valoarea pe termen lung a cryptomonedelor depinde în cele din urmă de găsirea de aplicații practice pentru această tehnologie. În cazul în care Bitcoin, Ether sau alte cryptomonede vor deveni fundamentul pentru noi rețele de plată mainstream sau își vor găsi alte aplicații utile, acest lucru va rezulta în mod natural în creșterea cererii pentru cryptomonede și va împinge în sus prețul lor. Dacă astfel de aplicații nu apar, pe de altă parte, atunci prețurile ar putea continua să scadă pentru un timp destul de îndelungat.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button