RSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Valoarea companiei Microsoft atinge o mie de miliarde de dolari

În ultimul an am tot văzut cum poate fluctua valoarea pe piața bursieră a unei companii, Apple trecând pentru câteva săptămâni de o mie de miliarde de dolari. A picat apoi la vreo 700, supărând foarte mulți acționari, însă acum se apropie iar de mia de miliarde. Însă nu a fost prima companie care să atingă acel prag anul acesta, onoarea a aparținut celor de la Microsoft.

Pe parcursul zilei de ieri, compania a reușit să treacă de valoarea de o mie de miliarde pe, însă minunea nu a ținut. Ce e drept, căderea sa nu a fost una spectaculoasă, scăzând sub acest prag cu „doar” 8 miliarde de dolari pe piața bursieră, din această dimineață… și recuperând alte două până ce redactarea acestui articol s-a încheiat. Totuși, asta face Microsoft în acest moment compania privată cu cea mai mare valoare de pe piață.

Nici competiția nu stă tocmai rău, Amazon fiind în acest moment la cotația de 942 de miliarde, Apple la 963 miliarde de dolari, iar Google este codașul turmei, cu „numai” 883 de miliarde de dolari.

Și de ce este atât de importantă depășirea acestui prag de o mie de miliarde? În esență, nu este, dar subliniază cât de aiurită poate fi piața bursieră și cât de mare a ajuns inflația, sau cât de disproporțională este distribuția valorii. Posibil o combinație dintre acestea.

Nu de alta, dar Microsoft tot este compania care a concediat sute de angajați de la departamentul de testare și i-a înlocuit cu voluntari ce nu pot compensa pentru lipsa testelor temeinice, după cum eșecul tehnologic perpetuu al lui Windows 10 a tot dovedit.

[BBC]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button