MORE

Val de concedieri BitTorrent!

BitTorrent este una dintre cele mai cunoscute companii din lume, in principal gratiei retelei peer to peer de torenti care inca se tine tare. Chiar si asa, compania se pare ca a strans randurile in ultima vreme, BitTorrent concediand 40 din cei 150 de angajati.

Cu toate ca discutam despre o companie care si-a facut un renume mondial, la drept vorbind pe seama pirateriei, in afara programului in sine BitTorrent, multe dintre „celelalte” proiecte ale lor au cam dat gres. Sa fie stigma pirateriei, sa fie pur si simplu management slab, totul este posibil, avand in vedere ca in ultima perioada BitTorrent s-au cam chinuit sa se mentina la suprafata.

Bleep este un exemplu de proiect esuat al companiei BitTorrent, acesta fiind un serviciu de mesagerie peer to peer in care compania si-a pus mari sperante, doar ca el sa devina… inca o aplicatie care zace in Play Store cu doar 50.000 de descarcari. Chiar si asa, BitTorrent au facut pasi importanti pentru a scapa de imaginea de pirati, parteneriindu-se cu artisti precum Moby pentru a lansa albume si incercand sa promoveze noi artisti. Dar, fara prea mult succes.

Se pare ca valul de concedieri BitTorrent a afectat doar pozitii ce nu erau considerate cheie, compania concentrandu-se pe Sync, un nou sistem de stocare a informatiei in cloud, bazat si el tot pe peer to peer.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button