MORE

Vaio a lansat un Surface Pro… adica o tableta

Vaio revine la viata dupa separarea sa de Sony, cu lansarea unui nou dispozitiv, menit sa ofere competitie clara solutiilor  de la Microsoft, Apple, si multe alte companii. Aceasta minunatie se numeste Vaio Z Canvas.

Nu este un laptop, ci o tableta cu tendinte de ultrabook, similar in concept cu ce vedem la Surface Pro. Noul dispozitiv vine cu un procesor i7 la bord, pana la 16 GB de memorie RAM, 1TB de stocare pe un SSD conectat direct la PCI-E, si un ecran de 12 inch cu o rezolutie generoase de 2560×1704 pixeli.

La prima vedere arata grozav, in special cand considerati ca spre deosebire de sisteme similare, are racire activa sub forma a doua ventilatoare care se rotesc in contra-timp pentru a-si anula reciproc zgomotul. Chiar ar putea fi genul de dispozitiv pentru care ai da… 2200 de dolari, dar are totusi cateva mici probleme, dupa cum au descoperit cei care au facut recenzie sistemului.

In primul rand, Vaio Z Canvas nu vine la pachet cu un i7 Skylake extra-economic si potent. Nu are nici macar un Broadwell. Tableta foloseste un procesor Haswell, vechi de 2 ani, care nu poate egala Skylake la consum, putere grafica si de procesare. Nu ar fi tocmai genul de lucru pe care v-ati astepta sa il vedeti intr-o tableta recent lansata atat de scumpa. Lipsa de USB-C si Thunderbolt este in egala masura de neasteptata.

Apoi, tastatura, unul din elementele critice ale unui astfel de dispozitiv, nu poate fi atasata de tableta. Ca urmare, vor trebui carate separat, sau intr-o geanta. Si, din nou, este vorba de un dispozitiv care costa cat un Surface Pro 4 de top, cu specificatii ceva mai slabe, si mai impractic de folosit.

[Cnet]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button