MORE

Va fi definitiv inlocuita unitatea optica de…slotul SD?

Apple a renuntat demult la unitatile optice pentru desktop-uri si laptop-uri si nu e nici un dubiu ca si ceilalti constructori vor lua in viitor aceeasi decizie. Disparitia iminenta a unitatilor de stocare optice va crea un gol ce urmeaza sa fie umplut de…memoriile flash. Iar cand vine vorba de carduri SD, testerii independenti de la thewirecutter.com au declarat SanDisk Extreme Plus de 32G cel mai  bun pentru utilizatorii de rand.

Cu viteza de scriere de 60.7MB/s si viteza de citire de 92.4MB/s, cardul este suficient de rapid incat sa suporte inregistrari video la 1080p, dar nu destul cat sa suporte filmari in format 4K. Cu toate acestea, putini sunt cei care au in momentul de fata nevoie de aceasta optiune.

Cardurile SD sunt o solutie durabila si comoda de stocare, comparativ chiar si cu hardurile externe. La acest lucru mai adaugam si faptul ca viteza de scriere si citire pentru acest format nu este inca definita, fiind extrem de posibil sa ajungem la valori mai mari in viitorul apropiat. Daca Apple alege slotul SD ca o alternativa fiabila, sau, asa cum a facut cu multe alte ocazii, va dezvolta un slot sau format propiu, ramane de vazut.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Disparitia unitatii optice va avea un efect destul de puternic asupra pietei.In primul rand pe cd,repectiv pe dvd se depoziteaza sistemele de operare ce sunt comercializate.Acest aspect, sa zicem ,este diminuat de noile variante de achizitionare online si de butarea de pe stick,dar de asemenea in acelasi mod se comercializeaza jocurile si filmele.In al doilea rand producerea unui dispozitiv ca si o unitate optica necesita destul de mult timp si bani.Prin disparitia acesteia sistemele pc si in special laptopurile se vor ieftini. Eu prefer inlocuirea acestui dispozitiv deoarece este predispus mereu unei defectiuni de catre factorii fizici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button