GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Utilizatorii Xbox One, împiedicați să-și acceseze consolele

Mai mulți utilizatori de Xbox One au luat cu asalt forumurile și canalele de social media deținute de Microsoft pentru a raporta erori serioase de conectivitate la pornirea consolelor. Acestea au fost atât de severe, încât gamerii nici nu se puteau conecta la interfața sistemului, fiind întâmpinați de un ecran negru. O parte dintre ei reușeau în cele din urmă să acceseze meniul, forțând consola offline, doar că nici ei nu întâmpinau vreun succes când încercau să lanseze jocurile.

Ca răspuns la notificări, reprezentanții serviciului oficial Microsoft Xbox Support s-au grăbit să ofere asigurări pe Twitter că inginerii companiei investighează problemele și lucrează de zor la rezolvarea lor. În mesajul lor, aceștia au punctat explicit erori privind „pornirea consolei Xbox One, actualizările și probleme de conectare„. Managerul de programe Xbox, Brad Rossetti, a scris pe Twitter că echipa lui a identificat serviciul care cauzează ecranele negre și că lucrează la remedierea cât mai rapidă a problemei.

Dificultățile întâmpinate de utilizatorii de Xbox One au fost remediate câteva ore mai târziu, echipa Microsoft oferind asigurări că toate sistemele ar trebui sa funcționeze optim. „Vă mulțumim că ați rămas alături de noi în timp ce echipele noastre au abordat aceste probleme și apreciem feedback-ul. Ca întotdeauna, suntem aici și vă ascultăm”, au declarat cei de la XBox într-un alt tweet.

Problema a fost rezolvată, însă aceasta este încă o situație care amintește cât de dependentă este consola XBox One de conectivitatea online. Dacă Xbox Live nu funcționează, atunci riscurile ca întreg sistemul să devină inaccesibil rămân mari, iar Phil Spencer, șeful Xbox, a recunoscut că această dependență nu este tocmai optimă.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button