SecuritateTECHTech&IT

Utilizatorii Google+, deranjați de scurgerea datelor, dau in judecata Google

In aceeași zi în care Google a anunțat că închide Google+, ca urmare a scurgerilor de date, doi utilizatori au depus plângere în instanța federală din San Francisco, spunând că dreptul lor la viata privată a fost încălcat .

Cazul Matt Matic și Zak Harris impotriva celor de la Google, afirmă că „abordarea relaxata” a companiei a dus la apariția unor erori API care au dezvăluit detalii personale ale aproape 500 000 de utilizatori ale platformei.

Joshua Watson, avocatul lui Matic și Harris, a scris în plângerea depusă luni.

Mai rău, după ce au descoperit această vulnerabilitate în platforma Google+, pârâții au păstrat tăcerea timp de cel puțin șapte luni, luand o decizie calculată de a nu informa utilizatorii cu privire la compromiterea informațiilor personale, incalcand în continuare confidențialitatea datelor consumatorilor și expunându-i furtului de identitate sau mai rău.

Bărbații invoca încălcarea Legii concurenței neloiale din California, neglijență și invadarea vieții private, printre alte revendicări.

Compania nu a facut inca niciun comentariu oficial.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Back to top button