PCȘtiri ITTECH

Utilizatorii de Windows 7, notificați că nu vor primi actualizări din 2020

Pe măsură ce perioada de suport gratuit pentru Windows 7 se apropie de sfârșit, cei de la Microsoft sunt deciși să ia unele măsuri prin care să îi avertizeze pe utilizatori de acest lucru. Una dintre acestea este trimiterea unor notificări de tip pop-up tuturor celor care folosesc sistemul de operare, pentru a-i anunța că Windows 7 va înceta să primească actualizări de securitate începând cu data de 14 ianuarie 2020. După această dată, sistemul de operare va intra în modul de mentenanță.

Astfel, de luna viitoare, utilizatorii vor începe să primească o notificare prin care să fie anunțați de iminența întreruperii actualizărilor de securitate odată cu începerea anului următor, Microsoft încurajându-i să facă trecerea către Windows 10. Microsoft promite că mesajul va apărea doar de câteva ori în cursul lui 2019, dar că utilizatorii vor avea din start opțiunea de a selecta să nu fie notificați din nou.

Pentru companiile care aveau în plan să utilizeze Windows 7 dincolo de data limită de 14 ianuarie 2020, Microsoft va oferi sprijin contra cost pentru o perioadă de până la trei ani, prin noul sistem extins de actualizare a securității. Această formă de suport va avea o structură de preț care implică dublarea costurilor în fiecare an.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button