Community

User Generated Review – X by SeriouX Tormod, by Marius Hodea

Castigatorul mouse-ului Tormod din cadrul concursului organizat de X by SeriouX si Zona IT, Marius Hodea, a primit premiul si ne-a trimis review-ul sau asupra perifericului, pe care va invitam sa il cititi in cele ce urmeaza.

Am incercat sa scriu un review mai conceptual, despre Mouseul Tormod de la Serioux, intr-un fel obiectiv cat si subiectiv.

Pentru o persona care sta cu mouse ul in mana cam 2/3 din zi (poate si mai mult) si il foloseste pentru a transfera acel impuls neuronal intr-un instrument precum calculatorul si care apoi initiaza diferite actiuni indraznete, cred ca realizam destul de putin ca aceast proces transumanist in care reusim printr-un obiect atat de mic dar care atunci cand este gandit prin designul fizic, realizeaza transcenta cu tehnologia. Astfel mouse-ul cred ca este primul obiect care face intr-un mod natural sa ne extindem limitele si conditia cu tehnologia.

Avand acest lucru in minte aleg sa folosesc calculatorul si tehnologia pentru a crea diferite lucruri de unde incepe si utilizarea primei extensii pe care pui mana la propriu… mouse-ul.

Din momentul in care l-am primit pe Serioux Tormod, l-am pus pe birou langa ceilalti 3 si nu poti face o observatie in prima faza fara a merge prin comparatie, desigur fiecare mouse cu calculatorul lui, cu roulul lui, mai putin cel verde care a fost inlocuit cu Serioux Tormod timp de o saptmana, acesta devenind mouse-ul meu principal.

Principul dupa care ma ghidez cand aleg un mouse este raportul calitate pret dar nu pun atat de mult accent pe un super mouse.

Nefiind gamer si nu simt nevoia unui mouse aratos sau prea high tech, dar avand nevoie de aceeasi dpi si dexteritate, manevrabilitate, lejeritate si – cea mai importanta – ergonomia, lucruri pe care Tormod m-a facut sa-mi reexaminez perceptia mea asupra perifericului intr-un mod foarte bun. Dupa cei care mi-au devenit comozi, am gasit ca Tormod mi-a fost instant confortabil, dupa prima utilizare am gasit o alta forma decat cea cu care ma obisnuisem.

In contextul in care biroul meu este un spatiu de lucru,Serioux Tormod se prezinta foarte bine la capitolul prezenta avand o combinatie buna intre o forma nici prea extrema nici prea minimalista,aspect vizual care ma convinge sa cred ca provine din rezolvarea functionala si ergonomica a mouse-ului.

Materialitatea lui Tormod este bine aleasa, avand aceasta combinatie subtila de suprafete, material plastic mat pe partea superiora care nu iti lasa mana sa alunece de pe el dar care iti ofera si dexteritate degetelor care ramanan in contact cu materialul.

In continuarea suprafelor laterale plasticul devine mai abraziv si in combinatie cu forma si elementele striate ofera un grip lateral foarte bun. Pe aceeasi parte vin cele 2 butone laterale care au o rezolvare foate buna, primul buton fiind abraziv mai pronuntat iar al doilea buton mai moale si chiar putin alunecos, lucru care face trecea degetului mare de pe partea laterala generala pe butoane foarte eficienta si confortabila.

Imi place sa cred ca aici a fost si un joc de contraste cu un rol foarte practic, avand aceeasi situatie si in mijloc unde butonul de scroll este dintr-un cauciuc bine ales iar cele doua butoane pentu schimbarea dpi-ului (si care presupun ca sunt programabile) sunt din plastic, acelasi plastic moale si lucios.

Intelegand invelisul lui Tormod by Serioux am inceput sa observ forma acestuia, parere care am inteles-o mai bine dupa utilizare. Nu exagereaza cu formele functionale si nici nu te priveaza de ”aerodinamica”. Tormod este sculpat bine, curbura lui nefiind prea inalta, iar latimea se concentreaza in fata, avantajand degetul aratator si pe cel mijlociu, iar pe partea laterala dreaptă,degetul mare sta intr-o pozitie confortabila, toata forta de actionare a lui Tormod plecand de undeva din partea din fata a palmii.

Un lucru care mi-a placut enorm a fost cel al denivelarilor de pe scroll sau rotita in sine deoarece am avut o experinta mai placuta de utilizare datorita lor.

Mai este de adaugat faptul ca dispune de greutati, lucru care il face mai flexibil in utlizare in functie de nevoie.

In final ca bonus pe langa greutati( pentru mine) este si cutia lui Tormod by Serioux, una din placerile mele fiind puzzle-ul din cutiile adunate de la diferite componente si tech unde s-a potrivit de minune Tormod.

User Generated Review - X By SeriouX Tormod 10

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button