Community

User Generated Review – X by Serioux Egon Gaming Mouse, by Fratila Georgian Mihaita

In urma concursului Zona si X by Serioux desfasurat pe pagina noastra de Facebook si in care va invitam sa testati periferice de gaming ale acestui producator, castigatorul Fratila Georgian Mihaita a scris review-ul mouse-ului de jocuri  Egon, pe care vi-l prezentam mai jos.

X by Serioux Egon

Salut! A venit timpul sa scriu review-ul mouse-ului gaming X by Serioux Egon.

Fiind la serviciu in momentul in care mi-a fost livrat mouse-ul, m-am gandit sa-l testez inca de pe atunci intr-un program de modelare 3D, CATIA. Dupa o folosire de aproape 30 de minute a acestuia, am reusit sa-mi fac o impresie despre cum s-ar descurca in acest context.

CATIA este un program in care folosinta si intrebuintarea mouse-ului este esentiala. In consecinta, mouse-ul EGON mi-a lasat o impresie destul de buna pe acest tip de testare. Butoanele de click stanga si dreapta sunt silentioase si placute la apasare. Mi-am setat si diferite comenzi pe cele doua butoane de pe partea stanga a mouseului, fiindu-mi mai la indemana, iar acest fapt mi-a accelerat putin viteza de lucru. Gasesc cele doua butoane destul de practice, mai ales pe Internet, pentru “back” si “forward” pe diferite pagini si pentru navigarea prin folderele PC-ului.

X by Serioux Egon Lateral 2

Despre aceste doua butoane de pe margine as mai putea spune ca s-ar fi putut totusi o pozitionare mai buna a lor si ma refer la faptul ca pe primul buton il puteam apasa fara probleme, iar la cel de-al doilea nu puteam ajunge la fel de usor. Trebuia sa imi schimb putin pozitia palmei pe mouse pentru a-l apasa.

Bine, aici sunt implicati mai multi factori referitori la dimensiunea palmei fiecarui user; in functie de preferinte, dimensiunile celor doua butoane, etc. Nu m-am referit ca ar fi un punct slab al mouse-ului, ci doar ce mi s-ar fi potrivit mie mai bine si nu consider acest fapt un impediment, ci mai degraba un moft.

Ce as considera un punct slab al mouse-ului, este greutatea cu care se apasa pe butonul rotitei de scroll, buton foarte folosit de mine, atat in CATIA cat si pentru inchiderea taburilor browserului de internet de exemplu.

Dupa cele 30 de minute pot spune ca imi amortise degetul din cauza apasarii butonului respectiv. Pe durata testarii in CATIA, care nu a durat doar cele 30 de minute mentionate, am folosit mouse-ul fara nici o greutate deoarece trebuia sa-l mut din loc in loc, fara a misca si cursorul pe display. Consider un plus faptul ca se poate ajusta greutatea mouse-ului in functie de preferinte si aplicatii.

X by Serioux Egon Dedesubt
Pe partea inferioara a lui Egon, se poate modifica configuratia a trei greutati pentru a obtine o utilizare optima.

Inca un plus ar fi ajustarea dpi-ului din 100 in 100 pana la 8200, ceea ce este enorm. Setarea mouse-ului pe 800 dpi m-a ajutat sa pozitionez cu precizie unele elemente, fara a fi nevoit sa incerc de mai multe ori pana sa nimeresc pozitia exacta a elementului respectiv, cum trebuia sa fac inainte.

Mouse-ul EGON s-a descurcat foarte bine si pe partea de game testing.

A fost testat pe jocurile World of Warcraft si League of Legends. Are o precizie a cursorului foarte buna, fara sacadari sau intreruperi, caracteristici datorate senzorului laser AVAGO 9800, functioneaza pe mai multe suprafete, chiar si pe cele denivelate; comenzile raspundeau in cel mai scurt timp, iar dupa foarte multe clickuri apasate, butoanele se simteau la fel de bine si erau la fel de fiabile ca la inceput, caracteristici datorate switch-urilor de calitate, OMRON D2F-F, companie renumita in productia de senzori, switch-uri, comutatoare, etc.

Interfata soft-ului mouse-ului este una prietenoasa si usor de gestionat.

M-am jucat putin si aici, mi-am facut setarile pe care le-am vrut si ce mi-a placut, este ca se pot salva mai multe profile, fiecare profil avand propriile setari, astfel putand fi setate profile specifice fiecarui joc sau aplicatie in parte. Se pot seta cele 4 trepte de dpi din 100 in 100, cum am mai spus, se poate seta viteza de miscare a cursorului pe verticala diferita de cea pe orizontala si viceversa, se poate seta distanta de actionare a laserului, se pot seta macrouri, culorile de iluminare ale mouseului, viteza de interminenta a culorii selectate, etc.

In consecinta, sunt multumit de mouse-ul X by SERIOUX Egon, are un design atractiv, iluminarea contribuind la acest lucru, este confectionat dintr-un material placut la atingere, dispune de performante superioare, i se pot face setari si ajustari in functie de preferintele diferitilor utilizatori, dispune de componente de calitate superioara, este un mouse de dimensiuni destul de mari, cablul este infasurat in material textil.

Punctele slabe ale acestui mouse ar fi greutatea cu care se apasa pe butonul rotitei de scroll, iar, de exemplu, cand vrei sa-l ridici, din cauza formei, ai impresia ca-l scapi si tendinta este sa-l strangi mai tare-n mana. Acest lucru duce la o posibila si nedorita apasare pe butoanele de pe margine ce ti-ar putea activa diferite comenzi setate pe aceste butoane.

Sper ca va este de ajutor review-ul meu referitor la acest mouse. Multumesc!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button