Community

User Generated Review – X by Serioux Devlin, by Vasile Gherasim

Castigatorul mouse-ului Devlin din cadrul concursului organizat de X by SeriouX si Zona IT, Vasile Gherasim, a primit premiul si ne-a trimis review-ul sau asupra perifericului, pe care va invitam sa il cititi in cele ce urmeaza.

1. Prezentare produs si specificatii:

Cutia este construita din materiale medii ca si calitate. Pe aceasta este prezentat cat mai sumar produsul si specificatiile de baza ale acestuia.

Pachetul contine:

A. Mouse-ul propriu zis
B. Greutatile aditionale (5*~8gr) care sunt deja instalate in corpul mouse-ului.

Specificatii:
General
Tip mouse Wired
Interfata USB
Tehnologie Optic
Rezolutie maxima 4000 dpi
Numar butoane 7
Rotite scroll 1
Culoare Negru
Altele Senzor optic Avago 3050
Comutator DPI: 1000/2000/3000/4000
Iluminare 4 colori in functie de rezolutia setata
Cablu textil
Greutate ajustabila

2. Specificatii amanuntite:

Cablul usb are o lungime de ~165cm, suficient de lung pentru orice pozitionare a unitatii centrale. De asemeni si mufa USB este “aurita” pentru o protectie sporita (spun protectie pentru ca pe semnalul digital faptul ca mufa este aurita este doar marketing, neavand nici un beneficiu).

Confom specificatiilor producatorului cablul ar trebuie sa nu faca bucle, dar acestea apar destul de usor:

X by SeriouX Devlin Review - User Generated (14)

Sistemul de greutati este un plus in aceasta categorie de pret. Avem la dispozitie 5 greutati de ~8gr fiecare, nu sunt perfecte, dar isi fac job-ul. Modalitatea de instalare poate fi un pic dificila.

3. Dimensiuni fizice

Mouseul este in categoria perifericelor mari, am mainile destul de mari si pot spune ca este mare, trece ceva timp pana sa te acomodezi cu mouse-ul.

4. Calitatea constructiei:

Materialele folosite sunt peste medie, mouse-ul este de culoare neagra cauciucata, nu transpira in mana. Este rezistent la zgarieturi. Click-urile sunt un pic galagioase (in comparatie cu M65rgb de la Corsair), dar nu deranjante. Rotita de scroll se apasa usor si are feedback foarte mic. De asemenea, butonul din dreapta poate fi apasat foarte usor, in comparatie cu cel din stanga.

Mouse-ul dispune de alte 4 butoane, 2 pozitionate in partea de sus ce ajuta la ajustarea sensibilitatii in pasi de 1000dpi pe scara 1000-4000, si 2 pozitionate lateral stanga pentru functiile de back si forward in Windows / Internet Explorer. Nu dispune de software pentru configurare.

5. Experienta in utilizare:

Dupa aproximativ 15-20 de minute m-am obisnuit cu mouse-ul, ruleaza foarte bine pe suprafata dura (testat pe mousepad Corsair MM400 gaming), am testat si pe textil si se misca bine dar aici intalnim o mica rezistenta la alunecare. De asemenea distanta de ridicare este foarte mare, circa ~5-6mm, si nu este configurabila. Problema cu rularea pe mai multe suprafete poate proveni din faptul ca lentila de pe senzor preia si din lumina de design a mouse-ului.

Iluminatul are un efect de “respiratie” si are disponibil 4 culori albastru/verde/orange/rosu ce corespund si valorilor DPI ale senzorului, 1000/2000/3000/4000.

6. Concluzii:

Puncte forte: Puncte Slabe
– Pret mic (99lei) – Zgomotos
– Calitate medie a constructiei, cablu imbracat in mesh textil – Nu ruleaza perfect fara mousepad
– Sistem ajustare greutate – Distanta mare de ridicare ~5-6mm
– Senzor optic – Lipsa software/configurari
– Pachet sarac

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button