Community

User Generated Review – Serioux Baran Gaming Mouse by Marius-Gabriel Rusu

Primul lucru pe care l-am cautat despre mouse-ul asta a fost semnificatia numelui „Baran”. Well, am fost putin surprins de Urban Dictionary (look it up), dar e exact ce scrie acolo: un mouse puternic, capabil de multe.

De asta si motto-ul lui este „For the Win” ilustrat in interiorul cutiei.

Personal m-am indragostit de mouse-ul asta! First things first: cutia. Cum este si normal, ilustreaza punctele tari ale mouse-ului, dar ce m-a facut sa zambesc a fost faptul ca pe interiorul „copertei” sunt tot felul de vorbe de duh in genul celor pe care le vezi in jocurile online (MOBA, shooter, MMORPG, etc.).

Win. Win. Fail to win. Win again. And again…

A fost destul de straight-forward deschiderea ei, doar ca as fi apreciat CD-ul primit cu soft-ul Baranului sa fie intr-un pliculet, fiindca daca e carata de ici-colo cutia, o sa se zgarie inevitabil si nu e fun sa stai sa cauti pe net chestii pentru perifericele tale. E cool ca mouse-ul este plug & play, nu e nevoie si de soft ca sa-ti faci treaba cu el, dar impreuna cu anterior mentionatul ajungi la un cu totul alt nivel.

Sunt un om lenes, caruia ii plac scurtaturile. Ei, fix asta imi ofera: muuuulte butoane (fata de ce-am avut inainte) si o precizie foarte mare la miscari.

Eu fac si design grafic uneori in timpul liber, ma si joc cand apuc, dar imi place sa ma misc repede intre taburile de browser si celelalte programe deschise (cum mi-am si setat profilul – detinand alte 4 pe care le poti seta). Apreciez super mult faptul ca are greutate ajustabila, deoarece uneori simt nevoia sa nu trag mult de mouse, chiar si cu DPS ridicat.

Ca si design X by Serioux Baran arata super fain.

X by Serioux Baran Gaming Mouse De sus

 

Poti seta chiar 16 milioane de culori avand un LED RGB dedesubtul logo-ului de pe mouse si il poti seta fie sa „clipeasca” cu viteze variabile sau sa ramana constant aprins. Poti seta chiar intensitatea luminoasa, which is <3.

Apreciez o pozitionare a unui al 4-lea buton programabil pe langa click-uri si scroll, fiindca eu il folosesc drept middle click cu scopul de a nu strica scrollul (it happened lots of times).

Ergonomic, iti ia cel mult 10-15 minute sa te inveti cu mouse-ul, depinzand ce ai avut inainte – era putin mai mic cel dinainte. Butoanele de pe laterala sunt chiar usor de accesat, eu avand impresia totdeauna ca-i un pain in the ass sa le folosesti pe acelea. Ei, cei de la Serioux mi-au dovedit ca nu este asa.

X by Serioux Baran Gaming Mouse Lateral

Ce a durat mai mult sa ma lamuresc este schimbarea profilelor. Are un buton special pe partea de jos a mouse-ului si observi schimbarea profilului cu schimbarea luminii de pe butonul de scroll.

Ce mi-a mai placut a fost velcro-ul de pe cablul mouse-ului, el fiind destul de lung si e bine-venita prinderea lui.

Pe ce am testat eu mouse-ul au fost jocuri precum CS:GO, Anno 2205 si The Division.

In toate cele 3 jocuri, in special CS:GO s-a simtit un improvement la agilitate, la fluiditatea miscarilor, dar si la precizie. Cat am lucrat pentru o editare foto in Photoshop, am avut precizie mai mare fata de mouse-ul antecedent la lasso tool (da, sunt indeajuns de nebun sa folosesc asta).

Cat am codat pentru niste proiecte personale a fost o placere sa am Baranul la dispozitie: ma miscam prin tab-uri, imi cresteam volumul la PC fara scurtatura de pe tastatura si faceam forward/backward pe browser foarte lejer.

Again, sunt un om lenes cand vine vorba de utilizarea PC-ului si scutirea apasarii catorva unor taste mi-a crescut productivitatea destul de mult.

In concluzie, X by Serioux Baran e un mouse foarte util, nu numai in gaming, ci si in coding, grafica si chiar si research pe internet. Daca nu l-as fi primit la test de la cei de la Zon@IT, probabil mi l-as fi cumparat chiar eu la un moment dat. Isi merita banii si simt ca o sa ma tina multa vreme de acum inainte.

Cu zambetul pe fata, Marius-Gabriel Rusu.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button