Community

User generated review – Galaxy S7 + Gear VR by Marius Hodea

Castigatorul unui headset Gear VR, Marius Hodea din Bucuresti, care a avut ocazia sa testeze si un telefon Samsung Galaxy S7 impreuna cu dispozitivul de realitate virtuala, ne-a trimis un superb review asupra experientei sale. Va invitim sa il cititi in randurile ce urmeaza.

Am dorit sa fac un altfel de review lui Samsung Galaxy S7 impreuna cu Gear VR folosind cateva din tehnicile pe care le aplic de zi cu zi.

Incerc sa vad daca telefonul poate sa inlocuiasca cateva dintre echipamentele profesionale folosite si pe langa a fi un instrument in procesul creativ, impreuna cu Gear VR este un mod prin care poate sa-ti inlocuiasca realitatea.

Pentru inceput as vrea sa mentionez ca aspectul telefonului are o prezenta, pe langa celalte elemente care compun un birou ”tehnologizat”. Fiind designer de ambient incerc sa ma asociez cu produse si materiale care sunt foarte bine alese iar in acest caz se simte ca Galaxy S7 un produs bine gandit si realizat din punct de vedere al formei si materialitatii – atat singur cat si in combinatie cu alte materiale inconjuratoare ca efect vizual.

Cat despre partea hardware stim cu totii ca nu are cum sa dezamageasca.

Acum, impreuna cu GearVR lucrurile devin si mai interesante pentru ca realitatea virtuala este un loc foarte fascinant iar acum ca ea a devenit comerciala, oricine poate sa exploreze varfuri de munti si alte locuri extraordinare ca si cum ar fi in mijlocul lor.

Avand un nou mediu prin care ne putem exprima, am inceput sa fac continut trecand la randarile 2D prin care prindeam un cadru dintr-un spatiu la un nou mediu virtual in care reusesc sa-l plasez pe utilizator in mijlocul spatiului creat. Facand asta am adoptant noi tehnici care imbunatesc enorm experienta.

Cheia experientei in realitatea virtuala este imersiunea, lucru pe care GearVR impreuna cu S7 reuseste sa-l indeplineasca cu succes.

Prin comparatie cu celalate HMD-uri mobile, reuseste in mod desavarsit sa faca utlizatorul sa simta ca este prezent in mijlocul spatiului sau al actiunii desfasurate. Desigur,ceea ce pierde prin motion tracking fata de Oculus sau Vive castiga enorm prin faptul ca nu este dependent de calculator (nu are fire, nevoi hardware, etc.) astfel utilizatorul reuseste sa experimenteze realitatea virtuala mai relaxat si oriunde.

De la teorie la practica, am facut cateva experimente incercand sa caut daca Galaxy S7 poate sa substituie o serie de echipamente profesionale. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa iau un obiect intamplator (statuie) mai interesant din casa si sa folosesc camera foto a lui S7 pe post de scanner 3D.

Felul cum am realizat asta a fost sa ma invart in jurul obiectului si sa fotografiez aprox. 150 de poze din diferite unghiuri dupa care folosind un soft precum 123D catch pentru a reconstrui acel obiect. Astfel am demonstrat ca datorita performantelor ridicate si calitatii camerei foto am reusit sa inlocuiesc echipamentul de scanare si cel foto. respectivul obiect il puteti vedea mai jos dupa cum doriti impreuna cu gif-ul care arata cum a fost realizat.

Model made wth a Samsung Galaxy s7
by hodea
on Sketchfab

Scanarea unui model folosind Galaxy S7

Al doilea lucru pe care l-am testat pe Samsung Galaxy S7 a fost tot camera foto, dar intr-un mod mai creativ.

Observand functia PRO din meniul camerei am dorit sa probez o tehnica foto preferata mie si anume light-painting sau long-exposure, asa ca am luat Pixelstick-ul si am iesit in miezul noptii pe strazile din Bucuresti pentru a realiza o serie de poze cu telefonul dar avand si camera DSLR pentru comparatie.

Rezultatele le puteti observa in cele doua imagini side by side, odata intre camera DSLR si Galaxy S7 si odata intre poza originala din telefon si cea editata. Retineti ca intentia nu a fost sa compar camera foto cu telefonul ci de a demonstra ca si telefonul poate avea rezultate foarte impresionante.

View post on imgur.com

Dupa care am trecut in mediul virtual.

Participand la un eveniment in cadrul noptea muzeelor 2016 din Mangalia, avand continut creeat pentru VR am luat S7 si Gear VR si am prezentat continutul pe headset celor care au venit in acea seara, reusind impreuna cu Gear VR sa redau o experienta grozava dupa cum se poate vedea in pozele de mai jos.

In final sunt incantat de felul foarte placut al ecosistemului Galaxy S7, GearVR dar si cu PC-ul, chiar daca e inafara subiectului) si cu alte echipamente.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button