PCRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

USB4 a fost completat

Adio USB 3 confuz

USB 3 a început ca o idee atât de grozavă, iar pe parcursul ultimilor ani s-a transformat într-o succesiune de standarde confuze, cu denumiri din ce în ce mai puțin descriptive. Din fericire, lucrurile se vor simplifica foarte mult cu lansarea lui USB4.

Noul standard a fost finalizat, dublând lățimea de bandă disponibilă de la varianta 3.2, ceea ce înseamnă că se va pute atinge o viteză de 40Gb/s. Desigur, o asemenea viteză necesită și ceva muncă din partea producătorilor de cabluri, altfel veți fi limitați tot la ce se putea deja pe standardele existente.

USB4 este construit pe baza standardului Thuderbolt 3, ce a fost donat de către cei de la Intel pentru acest proiect. Ca urmare, orice dispozitiv de Thunderbolt 3 va fi direct compatibil cu USB4, fiind păstrată și compatibilitatea cu variantele ancestrale de USB.

Nu veți vedea pe piață prea curând ceva care să se folosească direct de USB4, din moment ce standardul abia ce a fost finalizat. Dar când va veni timpul pentru generația următoare de procesoare, cu plăci de bază noi, cu siguranță îl vom vedea implementat.

Și dacă doar ce ați cumpărat o placă de bază X570 foarte scumpă, și sunteți întristați că nu aveți USB4, va trebui doar să așteptați puțin, pentru că sunt sigur că se vor ivi plăci de extensie cu astfel de porturi. La urma urmei, aveți PCI-Express 4.0, aveți lățime de bandă suficientă pentru așa ceva.

Cei care vor mai multe detalii tehnice, pot citi toate detaliile în documentul de design.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button