MORE

USB Type-C este tot un USB 3, adica unul „normal”

Odata cu anuntarea noului MacBook, cel mai nou model de port USB, Type C, a beneficiat de o atenție sporita din partea publicului, fiind generată și o oarecare confuzie in legatura cu diferentele dintre acesta si un USB standard.

Simplu spus, este același USB, având aceeași viteză de transfer ca si standardul curent USB 3.1 Gen 1, de 5Gb/s, oferind capacitatea de a încărca dispozitivul și de-a reda un flux video, prin atașarea unui conector adecvat, fie de tip DisplayPoart 1.2, VGA sau chiar HDMI, dacă este utilizat un adaptor.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button