MORE

USB Killer version 2.0 este stick-ul USB care iti poate arde PC-ul in doar cateva secunde

Nu este prima data cand ne intalnim cu un USB Killer in sectiunea de stiri, atat in legende urbane care atesta existenta unui asemenea gadget, dar si un predecesor al acestuia, USB Killer version 2.0 fiind realizat de aceasta data de o echipa de cyber security din Rusia intitulata „Dark Purple”.

Practic acest stick nu introduce in sistem malware sau exploateaza ceea ce se numeste un „zero day vulnerability”, o vulnerabilitate care permite unui hacker sa preia controlul dispozitivului tau. Ceea ce face acest USB stik este sa trimita 220 de volti (tehnic vorbind sunt minus 220 de volti) prin interfata USB a PC-ului sau a dispozitivului, prajind tot ceea ce inseamna hardware.

In concluzie, acest stick nu vizeaza doar PC-urile sau laptop-urile, ci orice alt dispozitiv care este dotat cu un port USB, putand sa distruga orice fel de astfel de gadget, Dark Purple postand chiar un video in care arata cum functioneaza USB Killer version 2.0 pe un Lenovo Thinkpad X60.

Conform Dark Purple, nu toate componentele hardware sunt afectate, stick-ul vizand doar placa de baza, asta in urma cercetarilor preliminare, datele stocate pe hard-ul intern de exemplu putandu-se accesa, acesta ramanand neatins in urma scurt circuitului.

USB Killer version 2.0 se poate constitui o unealta destul de buna pentru cei care nu doresc sa isi imparta informatiile cu anumite entitati guvernamentale si nu numai, iar cel mai probabil versiunea 3.0 va „praji” cu totul dispozitivul vizat. Aceasta fiind singura explicatie pentru inventarea acestui stick criminal. 

[Dark Purple]

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close